Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σε εξέλιξη το δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από Αγροτικές Ομοσπονδίες, Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες Αγροτικών Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, στο πλαίσιο του δεκαήμερου δράσης που αποφασίστηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Την Πέμπτη 29 Ιούνη, οι αγρότες από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) στη Λάρισα, διεκδικώντας μεταξύ άλλων άμεσες εκτιμήσεις των ζημιών και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς και ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με αφορμή τις ζημιές από την τελευταία χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα.

Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Πύργου πραγματοποίησαν οι αγρότες της Ηλείας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Ηλείας, που σύρθηκαν σε δίκη εξαιτίας της συμμετοχής τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016. Αν και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους υπό την απειλή δικαστικών διώξεων.

Η ΟΑΣΗ, στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικής δράσης, διοργανώνει στις 28 Ιούνη συγκέντρωση στη Διεύθυνση Δασών Πύργου, απαιτώντας να αναληφθεί από το κράτος το κόστος σύνταξης των δασικών χαρτών και να μην αξιοποιείται για έμμεσο «χαράτσωμα» των αγροτών.

Στην Κρήτη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων πραγματοποιεί, σήμερα στις 9 π.μ., συγκέντρωση στα Δικαστήρια ενάντια στα αγροτοδικεία και αργότερα, στις 11 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, διεκδικώντας κονδύλια για τη δακοκτονία κ.λπ. Την Παρασκευή 30/6, στις 11 π.μ., καλεί σε διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δασών Χανίων για το «χαράτσωμα» των δασικών χαρτών και την Τετάρτη 12/6 σε όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Παράλληλα, τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα θα τεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, αύριο Πέμπτη, μετά από αίτημα που υπέβαλε το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα Αγροτών. Προχτές, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πλατάνου και Μελάμπων στο Ρέθυμνο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Ρεθύμνου και κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα φοροληστείας των μικρομεσαίων αγροτών.

Κινητοποιήσεις επίσης έχουν προκηρυχθεί και σε άλλες περιοχές τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα: Στο Αίγιο, σε αγωνιστικές δράσεις προχωρά ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας». Αύριο Πέμπτη 22/6, στις 11 π.μ., προγραμματίζει διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Αιγίου και στις 12 μ. συγκέντρωση στο Δασαρχείο. Την Κυριακή 25/6 συμμετοχή στην κινητοποίηση του δήμου Πατρέων κατά της ανεργίας και στις 30/6 διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας.

Στη Θεσσαλία, με κάλεσμα των Ενωτικών Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, αγρότες από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΕΦΚΑ στη Λάρισα, στις 29/6. Στην Κέρκυρα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, θα γίνει αγροτική κινητοποίηση στις 29/6, στις 7 π.μ., έξω από το δημαρχείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις με διεκδικήσεις για την επιβίωσή τους σε Αγρίνιο και Πύργο(2022-01-18 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη το πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης(2018-06-23 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη το πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης(2018-06-22 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις σήμερα, αύριο και μεθαύριο(2016-07-26 00:00:00.0)
Συσκέψεις - κινητοποιήσεις από βδομάδα(2013-12-15 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο αγροτών στην Ηλεία(1999-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ