Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΕΡΟΙΑ
Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας απέναντι στους αγρότες που διαμαρτύρονταν
Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας απέναντι στους αγρότες που διαμαρτύρονταν
Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, επιφύλαξαν αγρότες της Ημαθίας, το απόγευμα του Σαββάτου στη Βέροια, μετά από κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και Βέροιας.

Ο υπουργός παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων. Το χώρο περιφρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και ο υπουργός μπήκε στην αίθουσα από την πίσω πόρτα. Ενταση υπήρξε όταν οι αγρότες θέλησαν να μπουν στην αίθουσα με το πανό τους.

Οι αγρότες πέταξαν συμβολικά στο δρόμο κλούβες με ροδάκινα, καταγγέλλοντας τις εξευτελιστικές τιμές του προϊόντος, και διαμήνυσαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να μην ισχύσουν τα τεκμήρια διαβίωσης και να φορολογηθούν σταδιακά τα μεγάλα εισοδήματα.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο υπουργός ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των κονσερβοβιομηχάνων, ενώ στους μικρομεσαίους αγρότες μοίρασε ακάλυπτες επιταγές, λέγοντας ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την υποβολή φακέλου στήριξης της αγοράς του ροδάκινου στην ΕΕ.

Με ανακοίνωσή τους, οι δυο Σύλλογοι που οργάνωσαν την κινητοποίηση καταγγέλλουν την πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης, αλλά και τον αυταρχισμό σε βάρος τους, με την παρουσία των δυνάμεων καταστολής. Σημειώνουν ότι οι αγρότες στην περιοχή, αυτή την περίοδο, παραδίδουν ροδάκινα με 0,20 ευρώ το κιλό, και καλούν σε οργάνωση της πάλης για:

Αμεση αναπλήρωση του εισοδήματος λόγω του εμπάργκο, έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από το χαλάζι και τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή για δεύτερη χρονιά, καθώς και των αποζημιώσεων προηγούμενων χρόνων (ενστάσεων ζημιών του 2015, ΠΣΕΑ κ.ά.), κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την κάλυψη όλων των ζημιών στην παραγωγή απαιτούν αγρότες και κτηνοτρόφοι(2/9/2020)
Πετυχημένη σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα των ροδακινοπαραγωγών(23/3/2018)
Το ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό εργαζομένων και παραγωγών(20/8/2017)
Τους τσακίζει το εμπάργκο στη Ρωσία(6/2/2015)
Νέα Ερώτηση του ΚΚΕ για τους ροδακινοπαραγωγούς(3/9/2014)
Το ρωσικό εμπάργκο και ο δρόμος που συμφέρει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά(15/8/2014)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org