Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μεγάλες ζημιές από χαλάζι σε Τρίκαλα, Αργολίδα και Λιβαδειά

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να δουν οι αγρότες στα ριζά του βουνού Κόζιακα, στο νομό Τρικάλων, το βιος τους να χάνεται. Η έντονη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, προκάλεσε ολοσχερή καταστροφή στις καλλιέργειες καλαμποκιού, καρπουζιών, πεπονιού κι άλλων.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι και η βροχόπτωση προκάλεσαν βλάβες και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια. Ιδιαίτερα επλήγησαν τα χωριά Γοργογύρι, Ξυλοπάροικο, Δίλοφο, Κόρη, Πρίνος και Μεγάρχη.

Είναι η πολλοστή φορά φέτος που προκαλούνται πολύ μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες τις Θεσσαλίας από το χαλάζι και άλλα καιρικά φαινόμενα.

Σοβαρές καταστροφές στις καλλιέργειες προκάλεσαν η έντονη βροχόπτωση και το κατά τόπους χαλάζι και σε Λιβαδειά και Αργολίδα, όπου καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα με αροτραίες καλλιέργειες και οπωροκηπευτικά.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας με ανακοίνωσή του ζητά να ξεκινήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών σε παραγωγή και αγροτικό κεφάλαιο από τα κλιμάκια των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα κλιμάκια του Συλλόγου θα περιοδεύσουν στις πληγείσες περιοχές για να οργανωθεί καλύτερα η δράση των αγροτών.

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Για τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του νομού Τρικάλων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Κ. Στεργίου κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας μεταξύ άλλων να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν εκτιμήσεις άμεσα για το σύνολο των ζημιών στις πληγείσες περιοχές, να αποζημιωθούν δίκαια και έγκυρα οι αγρότες στο 100% της ζημιάς με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, να ληφθούν μέτρα κάλυψης των απωλειών του εισοδήματος και να γίνει άτοκη αναστολή των χρεών των πληγέντων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ