Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΕΑΑΝ - ΣΕΜΙΣΕΑ
Κινητοποιήσεις για την καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους γονείς

Με κινητοποιήσεις στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ στην Αττική (Αθήνα, Αιγάλεω, Αγία Παρασκευή, Πειραιά, Καλλιθέα), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) διεκδίκησαν την άμεση καταβολή των οφειλών του Οργανισμού προς τους γονείς. Οι καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ στην αποπληρωμή οφειλών για θεραπείες που κάνουν τα παιδιά που χρήζουν υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να αναγκάζονται να διακόψουν τις θεραπείες τους, γιατί οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν.

Τα δίκαια αιτήματα των μαζικών φορέων συνάντησαν την αποδοχή του κόσμου που είχε στηθεί στις ουρές. Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, ενώ μετά από απαίτησή τους πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με στελέχη των κατά τόπους παραρτημάτων του Οργανισμού. Στις συναντήσεις αυτές, οι δικαιολογίες που ακούστηκαν για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών κυμάνθηκαν από την έλλειψη προσωπικού μέχρι τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσουν την πολιτική του «κόφτη» στις κρατικές δαπάνες για την Ειδική Αγωγή.

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 29/6, στις 11 π.μ.

Το ΣΕΜΙΣΕΑ, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, σε κοινή ανακοίνωσή τους, σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Τα παιχνίδια των ιδιοκτητών των κέντρων, των δήθεν φιλάνθρωπων και της κυβέρνησης, που μέσω της σύμβασης ήρθαν να συγκαλύψουν τη μείωση κατά 50% των δαπανών για την Ειδική Αγωγή, την παραπέρα εμπορευματοποίηση των αναγκών των παιδιών και το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, αποκαλύφθηκαν με τον πιο δραματικό τρόπο με αυτά που βιώνουν παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες». Καταγγέλλουν επίσης τα σωματεία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τις ηγεσίες της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, της ΕΣΑΜΕΑ και των λεγόμενων επαγγελματικών συλλόγων, που σιγόνταραν αυτά τα παιχνίδια.

Αιτήματα αιχμής της κινητοποίησης είναι τα εξής: Αμεση καταβολή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς. Αμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε ΝΠΙΔ και ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής. Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού, όχι στην αυτασφάλιση και την πλανόδια εργασία, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν κρατικών δομών πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και απορρόφηση όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο χώρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στις περικοπές θεραπειών(2019-04-02 00:00:00.0)
Επιχειρεί να αμφισβητήσει την έκταση του προβλήματος με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ(2017-07-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Υγείας(2017-07-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Υγείας(2017-06-28 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή(2017-03-15 00:00:00.0)
Σχέδιο νέων αγωνιστικών παρεμβάσεων για την Ειδική Αγωγή(2017-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ