Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Αλλαξε η ποινή στους τρεις μαθητές

Μετατροπή της ποινής αποφασίστηκε κατά την επανάληψη της δίκης των τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου για τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στην αρχή της χρονιάς στο σχολείο τους, όπως και σε πολλά σχολεία της χώρας.

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές είχαν καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων με επιβολή ποινής κοινωνικής εργασίας 80 ωρών ως αναμορφωτικό μέτρο για φθορά δημόσιας περιουσίας, κάτι που ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις από πολλούς μαζικούς φορείς, καθώς στο σχολείο δεν είχε γίνει καμιά ζημιά και ήταν ξεκάθαρο ότι οι μαθητές καταδικάστηκαν επειδή κινητοποιήθηκαν.

Κατά την προχτεσινή εκδίκαση της έφεσης, αποφασίστηκε τροποποίηση της ποινής σε αγορά βιβλίων για τη σχολική βιβλιοθήκη, αυτό όμως που δεν άλλαξε είναι ότι οι μαθητές σύρθηκαν ξανά στα δικαστήρια και καταδικάστηκαν για τους αγώνες με τους οποίους διεκδικούσαν τα αυτονόητα. Γίνεται παραπάνω από φανερό ότι η επιδίωξη να σέρνονται στα δικαστήρια και να τιμωρούνται οι μαθητές που τολμούν να σηκώνουν κεφάλι, παραμένει. Και οι ευθύνες της κυβέρνησης παραμένουν επίσης και εντείνονται, για το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την τιμωρία τους από τα δικαστήρια. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι το υπουργείο Παιδείας πήρε αποστάσεις από την αρχική απόφαση του δικαστηρίου, μόνο και μόνο λόγω της ποινής που επιλέχτηκε, ενώ πριν λίγους μήνες, που επίσης μαθητές Γυμνασίου είχαν καταδικαστεί στη Θεσσαλονίκη με την ποινή της επίπληξης, το υπουργείο δεν θεώρησε ότι υπάρχει λόγος να διαφοροποιηθεί...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ