Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Το Σάββατο κάνει στάση στον Πειραιά

Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

«100 χρόνια απ' τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του ...αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς" (Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι)». Με αυτό το σύνθημα ξεκινάει το ταξίδι του το μεγαλύτερο νεολαιίστικο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Πρώτος σταθμός η πόλη του Πειραιά.

Το Σάββατο 24 Ιούνη, θα γίνει μεγάλη εκδήλωση του Φεστιβάλ στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας). Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Κώστα Θωμαΐδη, Μαριάννα Πολυχρονίδη και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Στο κάλεσμά της προς τους νέους για το Φεστιβάλ η Οργάνωση του Πειραιά σημειώνει μεταξύ άλλων: «Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε απ' τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη!

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Ελυσε προβλήματα των εργαζομένων, πραγματοποίησε τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας.

Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Ελα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ, είναι ανάγκη της εποχής μας».

  • Επίσης, μεθαύριο, Παρασκευή, οι Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ πραγματοποιούν προφεστιβαλική εκδήλωση στον Φάρο στην Πάτρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επίδειξη από το Χορευτικό Τμήμα του δήμου Πατρέων. Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, μαχητικό σχολείο διαπαιδαγώγησης των νέων». Συζήτηση με θέμα «Εργασιακή περιπλάνηση και ανεργία ή δουλειά με δικαιώματα;» και ομιλητή τον Δ. Γρίβα, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Συναυλία με τα φοιτητικά συγκροτήματα «Ραβαννάτι», «Μπαλαντέρ». Λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση για την ΟΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org