Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
26ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην κατασκήνωση και στην πόλη των Ιωαννίνων

Το Σάββατο 8 Ιούλη, μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα ενώνουν τις φωνές τους στέλνοντας μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουν μοναδικό συμφέρον να παλέψουν για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του, ΝΑΤΟ - ΕΕ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση. Χιλιάδες νέοι απ' όλη τη χώρα δίνουν ραντεβού στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Κατασκηνώνουν στα Γιάννενα, στο πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιούλη, συζητούν, διαδηλώνουν, διασκεδάζουν, μοιράζονται όμορφες στιγμές συντροφικότητας. Ερχονται σε επαφή και τιμούν την Ιστορία της ηρωικής ΟΚΝΕ, που φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ίδρυσή της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού Διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Ιούλη

Το απόγευμα αθλητικά τουρνουά, μπάσκετ 3on3 και ποδοσφαίρου 5x5 και κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ.

Στη συνέχεια βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Η συμμετοχή των γυναικών στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος 1946 - 1949».

Στις 19.30 συζήτηση - εκδήλωση, με θέμα «Βαλκάνια: 18 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, οι κίνδυνοι για τους λαούς δυναμώνουν». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.

Θα ακολουθήσει μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση της ΟΚΝΕ, πλαισιωμένο με αφηγήσεις και τραγούδια της εποχής.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με συναυλίες, ανάμεσά τους με τους «SOBER on tuxedos» καθώς και με παραδοσιακά και λαϊκά γλέντια.

Σάββατο 8 Ιούλη

Το πρωί το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με επισκέψεις:

  • Στο Καλπάκι, στο χώρο που βρισκόταν ο Ουλαμός των κομμουνιστών φαντάρων, όπου θα γίνουν εκδήλωση και αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΝΕ.
  • Στη Λυκόρραχη, στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Το απόγευμα θα γίνει πορεία στην πόλη των Ιωαννίνων και στις 19.45 μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το βράδυ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο χώρο της κατασκήνωσης με συναυλία με τους «The Mamalss», ηπειρώτικο γλέντι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων και λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 9 Ιούλη

Αθλητικές δραστηριότητες και κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ, πριν από την αναχώρηση των κατασκηνωτών.

  • Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει έκθεση για την ΟΚΝΕ όπου θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως προβολές ταινιών κ.ά. Ακόμα, στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Και φέτος, στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, η ΚΝΕ θα φιλοξενήσει παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ομάδες σε δική τους κατασκήνωση, για την οποία προετοιμάζονται πολύμορφες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν: Εκδρομές και επισκέψεις, αθλητικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org