Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ - ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ
Προχωρούν στη συγκρότηση ενιαίου Συνδικάτου

Σε μαζική συμμετοχή στην καταστατική συνέλευση που πραγματοποιεί αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., καλεί η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του σωματείου (Αριστοτέλους 11 - 15, 5ος όροφος). Στόχος των καταστατικών αλλαγών είναι με την ενοποίηση με το κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών για τη συγκρότηση ενός ενιαίου Συνδικάτου Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου που θα καλύπτει όλο τον κλάδο.

Οπως αναφέρει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων «με την ενοποίηση των δύο κλαδικών Σωματείων, Λιθογράφων και Χαρτεργατών, το νέο Συνδικάτο αναλαμβάνει ευθύνη για το σύνολο των χώρων δουλειάς και των εργαζομένων του κλάδου. Αυτό σημαίνει ότι στην εκτυπωτική βιομηχανία ανήκουν τουλάχιστον 160 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις με πάνω από 3.000 εργαζόμενους, ενώ στους χαρτεργάτες ανήκουν τουλάχιστο 30 επιχειρήσεις με πάνω από 2.000 εργαζόμενους».

«Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο μεγάλο Συνδικάτο στον κλάδο και να ανταποκριθεί στο καθήκον του», υπογραμμίζει, «πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. Πρέπει να γίνουν εκατοντάδες νέες εγγραφές από νέους συναδέλφους που τώρα μπήκανε στον κλάδο και είναι ασυνδικάλιστοι. Να συμβάλουμε στην ίδρυση και νέων Σωματειακών Επιτροπών στους χώρους δουλειάς».

Αναδεικνύοντας τον προσανατολισμό του συγκροτούμενου Συνδικάτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων σημειώνει: «Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, έρμαια των διαθέσεων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Παίρνουμε τα δικά μας μέτρα οργάνωσης και ανασύνταξης, συγκροτούμαστε σε ένα ενιαίο Συνδικάτο Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου που θα καλύπτει όλο τον κλάδο (...) ένα Συνδικάτο ικανό να οργανώσει την πάλη, που θα συσπειρώνεται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, δηλαδή στον αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό πόλο της εργατικής τάξης, κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που μας θέλει χειροκροτητές των καπιταλιστών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ