Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
Καταγγέλλει εκδικητική απόλυση σε εταιρεία πληροφορικής

Την απόλυση εργαζομένου, υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας» στις αρχαιρεσίες του, από την εταιρεία πληροφορικής «European Dynamics», καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Το Συνδικάτο χαρακτηρίζει εκδικητική την απόλυση, η οποία έγινε χτες, τελευταία μέρα των αρχαιρεσιών του.

«Ενοχλούσε η στάση του συναδέλφου, που πάλευε για την οργάνωση στο σωματείο, που είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα εργαζόταν πέραν του ωραρίου του και επιπρόσθετες ημέρες αμισθί για την επίτευξη του στόχου. Ενοχλούσε η αγωνιστική στάση που κρατούσε, η συμμετοχή του σε κάθε απεργία και κινητοποίηση του κλάδου, το ότι είναι υποψήφιος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ότι δεν πτοήθηκε από την πίεση που του είχε ασκηθεί», επισημαίνει το ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωσή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργοδοσία επικαλέστηκε ως λόγο απόλυσης το επιχείρημα ότι ο εργαζόμενος «δεν ήταν καλός στη δουλειά του». Ομως, στα δυόμιση χρόνια της εργασίας του δεν είχε τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα.

Αντιδρώντας άμεσα, το ΣΕΤΗΠ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με εργαζόμενους στην επιχείρηση, απαιτώντας να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση. Η στάση της εταιρείας συνέχισε να είναι προκλητική, καθώς ο εκπρόσωπός της όχι μόνο αρνήθηκε τη συνάντηση με το Συνδικάτο, αλλά επιτέθηκε φραστικά σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ