Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αγωνιά για τη δανειοδότηση της εταιρείας

Την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου στη ΛΑΡΚΟ, που σχεδιάζει παρεμβάσεις για να πάρει δάνειο η επιχείρηση (!), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο». Σήμερα έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου και, όπως αναφέρει το ΕΑΜ, η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ και δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ) «θέλει τρίμηνη εξουσιοδότηση για να παλέψει να δανειοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ», με το επιχείρημα ότι «αν δεν πάρει (δάνειο), "η τοπική διεύθυνση έχει βγάλει σχέδιο διαθεσιμοτήτων και αλίμονό μας"».

Το ΕΑΜ, επικαλούμενο την πολύτιμη εμπειρία που βγαίνει από τη μέχρι τώρα δράση της πλειοψηφίας, σημειώνει πως οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει δεκάδες απεργίες «για τον τρόπο που θα ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ (τριχοτόμηση) και όχι ενάντια της ιδιωτικοποίησης (...) για να πάρει φτηνό ρεύμα η ΛΑΡΚΟ και πήρε». Απ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι δεν έχουν κερδίσει το παραμικρό. Παράλληλα, με ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν έχει γίνει «ούτε μιας ώρας απεργία για τις τριετίες, τις εργολαβίες, τους βασικούς μισθούς, τα χρήματα των αναβαθμίσεων, το ασφαλιστήριο συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο και το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να ανασάνουμε».

Το ΕΑΜ καλεί τους εργάτες να βάλουν φρένο σε αυτή την κατάσταση και να περάσουν στην αντεπίθεση. Να υιοθετήσουν και να παλέψουν για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας με κριτήριο παραγωγής την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Στην κατεύθυνση αυτή, μπορούν σήμερα να απαιτήσουν την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ορίζει μεταξύ άλλων την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να γίνουν νέες προσλήψεις προσωπικού κ.ά. Με αυτό το πλαίσιο αιτημάτων να συμμετέχουν στη σημερινή Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org