Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Στην ανεργία οδηγεί 15.000 συμβασιούχους εργαζόμενους στους ΟΤΑ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεών τους, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαχρονικά απαξιώνουν τις δομές στους δήμους για να τις παραδώσουν σε χέρια ιδιωτών. Τα παραπάνω καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε σχετική Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι οι χιλιάδες απολύσεις γίνονται στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ για την κινητικότητα και την εργασιακή περιπλάνηση.

Αναλυτικά, η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Με ανεργία απειλούνται 15.000 εργαζόμενοι, συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, που προσλήφθηκαν με διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι παρατάσεις των συμβάσεών τους κρίθηκαν παράνομες, ενώ καλούνται μέχρι και να επιστρέψουν μισθούς που έλαβαν κατά το χρονικό διάστημα της ανανέωσης.

Στο αδιέξοδο το οποίο βρίσκονται τους έχει οδηγήσει το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες, στο πλαίσιο των μνημονίων που συνδιαμορφώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά και η διαχρονική πολιτική τους, που απαξιώνει τις δομές και τις υπηρεσίες των δήμων για να τις παραδώσει στα χέρια ιδιωτών, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι, που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες των δήμων, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ για διαρκή "κινητικότητα", "ευελιξία" κι "απασχολησιμότητα" του εργατικού δυναμικού από κλάδο σε κλάδο, αλλά και από χώρα σε χώρα, ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-- Πώς τοποθετείται στο ότι στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ για την κινητικότητα και την εργασιακή περιπλάνηση και των αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ, ενώ οι υπηρεσίες των δήμων απαξιώνονται προκειμένου να παραδοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους;».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ