Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Επίθεση της εργοδοσίας με «τεχνογνωσία» από τον δήμο

Καταγγελία της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Τη στάση της εργοδοσίας στην εταιρεία ανακύκλωσης «Waste Solutions», αλλά και της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με αφορμή συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Οπως αναφέρει το σωματείο, ο νέος προϊστάμενος που συνάντησε την αντιπροσωπεία του σωματείου ήταν «επιστημονικός συνεργάτης» του αντιδημάρχου Καθαριότητας. «Αφού λοιπόν ο συγκεκριμένος προϊστάμενος πληρωνόταν τόσο καιρό για να μεταφέρει "τεχνογνωσία" στον δήμο για το πώς θα παίζει τον αντεργατικό του ρόλο, σήμερα έρχεται σαν προϊστάμενος να τον εφαρμόσει», σχολιάζει η Ενωση.

Στην ανακοίνωσή της συνοψίζει όσα ειπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας: «Μας είπε ότι το αίτημα των εργαζομένων για εργασία 6 ώρες και 40 λεπτά το εξαήμερο (σύνολο 40 ώρες τη βδομάδα) με τον ίδιο μισθό που είχαν οι εργαζόμενοι, όπως είχαν κατακτήσει με τις προηγούμενες εργολαβίες, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό. Μας είπε ότι οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση είναι οι πιο καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι της Ελλάδας (!), όταν δουλεύουν για ψίχουλα, μέσα στη βρωμιά και τις σύριγγες, χωρίς Βαρέα και Ανθυγιεινά».

Η Ενωση απαιτεί από τη δημοτική αρχή να φέρει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των εργαζομένων στην ανακύκλωση. Οπως υπενθυμίζει, βρίσκονται εδώ και τρεις μήνες σε κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση του μισθού και των εργασιακών τους κεκτημένων, την κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού παλιών και νέων εργαζομένων, την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.

Σε άλλους χώρους

Στο μεταξύ, συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στις 12 το μεσημέρι, θα κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Κώστας Γεωργίου ΑΕ», την ώρα που προγραμματίζεται τριμερής συνάντηση. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μια σειρά αιτήματα, μεταξύ των οποίων η επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Χτες, εξάλλου, αναβλήθηκε για τις 18 Οκτώβρη η προγραμματισμένη δίκη για τον προπηλακισμό που κατήγγειλε απολυμένος εργαζόμενος από εκπροσώπους της εργοδοσίας στις 30 Μάη, και ο οποίος έγινε αφορμή για να ξεσπάσουν οι κινητοποιήσεις.

Τέλος, σε κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που είχε αποφασίσει το Συνδικάτο, προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, δίνοντας συνέχεια στην πάλη τους για τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς τους και την ουσιαστική λειτουργία του ΙΓΜΕ. Ακολούθησε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία οι απεργοί απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΓΜΕ εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλα συνδικάτα. Αύριο Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή σχετική Ερώτηση που έχει υποβάλει το ΚΚΕ, ενώ την ίδια μέρα το Συνδικάτο θα έχει συνάντηση με τον Δ. Λιάκο, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ