Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
Επισκέψεις σε Αργεντινή και Μεξικό

Με το βλέμμα στραμμένο στην αναζήτηση συμμάχων για το «ελεύθερο εμπόριο», αλλά και στην ενίσχυση και περαιτέρω διείσδυση των γερμανικών μονοπωλιακών ομίλων στη Λατινική Αμερική, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε χτες την Αργεντινή, ενώ σήμερα και αύριο θα βρεθεί στο Μεξικό. Να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος συνοδεύεται από εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων, όπως «Siemens», «Dea», «Fresenius», «Berenberg Bank», «Voith».

Το ταξίδι της αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το γερμανικό κεφάλαιο, αλλά και για την ΕΕ συνολικά, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ απειλούν με μέτρα «προστατευτισμού» στις εμπορικές συναλλαγές, αλλά και ενόψει της Συνόδου Κορυφής του G20 στο Αμβούργο τον Ιούλη. Μετά τη Γερμανία, η Αργεντινή θα αναλάβει την προεδρία του G20. Στην Αργεντινή αναμενόταν χτες να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος προσβλέπει στην προσέλκυση επενδύσεων και προωθεί με ταχείς ρυθμούς ένα πακέτο αντεργατικών μεταρρυθμίσεων για την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας.

Στο Μεξικό θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Ενρίκε Πένια Νιέτο, και θα συζητήσουν για θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, όπως και για τη Σύνοδο Κορυφής του G20.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ