Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιδράσεις μετά την κατάθεση Κόμεϊ στη Γερουσία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το μακρύ σίριαλ κόντρας κρατικών υπηρεσιών με την κυβέρνηση του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κορυφώθηκε χτες με την αναμενόμενη κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.

Ο Κόμεϊ υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ επανειλημμένα εξήρε τις υπηρεσίες του και τη δημοτικότητά του ως διευθυντής στο FBI, τονίζοντας ότι εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε διά τηλεοράσεως την αποπομπή του από το αξίωμά του από τον Πρόεδρο λόγω ανικανότητας. Εμμέσως κατηγόρησε τον Τραμπ και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι είπαν ψέματα και δυσφήμισαν τον ίδιο και το FBI. Εξέφρασε, επίσης, τη «βεβαιότητα» ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοέμβρη.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Κόμεϊ, ο Μαρκ Κάσοβιτς, που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Προέδρου των ΗΠΑ στην υπόθεση ερευνών του FBI και του κογκρέσου για ενδεχόμενες σχέσεις του προεκλογικού του επιτελείου με τη Ρωσία, κατηγόρησε τον πρώην διευθυντή του FBI για «μη εγκεκριμένες αποκαλύψεις» που αφορούσαν προσωπικές συζητήσεις του με τον Πρόεδρο της χώρας. Ο Κάσοβιτς, μάλιστα, απέρριψε ως αναληθείς τους ισχυρισμούς του Κόμεϊ πως ο Πρόεδρος εξαρχής του είχε ζητήσει πίστη και ότι στη συνέχεια του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα για τις σχέσεις του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν με τη Ρωσία.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Τραμπ βρέθηκε στο Οχάιο, προβάλλοντας το σχέδιο της κυβέρνησής του για τον εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών της χώρας, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση κάποιων υπηρεσιών (μεταξύ των οποίων και τα κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας). Υποσχέθηκε να δημιουργήσει «πρώτης τάξεως οδικό δίκτυο, γέφυρες, συστήματα ύδρευσης» χρησιμοποιώντας δημόσιους πόρους ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και άλλα κεφάλαια που συνολικά μπορεί να φθάσουν και το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ