Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα στοιχεία για την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις διάφορες δηλώσεις μετά την επίθεση

Copyright 2017 The Associated

Στην αποκάλυψη ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε θήκη CD, που θύμιζε κασετίνα, προχώρησε η σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου, Σάννα Ινγκράμ, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, τόνισε ότι τους είχαν βεβαιώσει ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί και ότι είχε σταλεί στην κατοικία τους. Η Σ. Ινγκράμ παραδέχθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν τυχερός, καθώς αρχικά είχε τον φάκελο κοντά στα μάτια του, αλλά στη συνέχεια τον απομάκρυνε και τον ακούμπησε στα πόδια του, ενώ για την κατάσταση της υγείας του είπε ότι βελτιώνεται και ότι ο ίδιος θα εξέλθει από τη ΜΕΘ και θα μεταφερθεί σε δωμάτιο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Λ. Παπαδήμος παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός και με ομαλή εξέλιξη των τραυμάτων, αναμενόταν δε χτες να μετακινηθεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Το δέμα, η έκρηξη του οποίου τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό, ελέγχθηκε στη Βουλή χωρίς να υπάρχει αποθήκευση του ελέγχου στο ηλεκτρονικό αρχείο. Επιπλέον, προκαλούνται ερωτήματα γιατί αστυνομικοί της Βουλής είχαν αρνηθεί αρχικά αυτόν τον έλεγχο, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε πως έγινε, αφού φρουρός του πρώην πρωθυπουργού είχε πάει στη Βουλή με τα δέματα προς έλεγχό τους. Η παρουσία του διαπιστώθηκε από κάμερα του κτιρίου. Το δέμα αποτελούνταν από κομμάτια πεπιεσμένου χαρτιού - χαρτονιού και δεν υπήρχε κανένα βιβλίο μέσα σε αυτό.

Εξάλλου, οι αποκαλύψεις ιταλικής εφημερίδας ότι είχε σταλεί παγιδευμένο δέμα τον περασμένο Μάρτη σε ιταλικό οίκο αξιολόγησης, είναι κάτι που ήταν ήδη γνωστό εδώ και τρεις μήνες, με σχετικές αναφορές από τότε σε ελληνικά ΜΜΕ. Το δέμα είχε εντοπιστεί μαζί με άλλα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ύστερα από τους φακέλους - βόμβες που είχαν σταλεί στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, και στο ΔΝΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λ. Παπαδήμο, υπήρξαν αρκετές δηλώσεις πολιτικών αστικών κομμάτων αλλά και άλλων με τις οποίες επιχειρούσαν να συνδέσουν την επίθεση με όσους αντιδρούσαν στις πολιτικές των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με τις διάφορες δηλώσεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λ. Παπαδήμο: «Οσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική ο Λ. Παπαδήμος(2017-06-02 00:00:00.0)
Περισσότερα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή(2017-05-31 00:00:00.0)
Παγιδευμένος φάκελος στην εισαγγελία(2013-07-18 00:00:00.0)
Αναμένεται η απόφαση για τον «ALPHA»(2006-03-15 00:00:00.0)
Εξουσιοδότηση για διακοπή προγράμματος(2003-04-16 00:00:00.0)
Συνελήφθη ως φυγόποινος ο Ε. Μπιάνκο(1997-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ