Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η νεολαία με το λαό οργανώνουμε την αντεπίθεση!

Κάλεσμα της ΚΝΕ μπροστά στην αυριανή απεργία

«

Κάθε ώρα - κάθε μέρα: Αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει»! Αυτό είναι το κάλεσμα της ΚΝΕ προς κάθε νέο και νέα μπροστά στην αυριανή απεργία, σε ανακοίνωσή της που μοιράζεται σε χώρους δουλειάς και στέκια νεολαίας.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ αναφέρεται αναλυτικά σε όσα περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο και τονίζει: «Τα μέτρα προστίθενται στη "ζούγκλα" που ήδη ζούμε, η οποία έχει γονατίσει κυριολεκτικά εμάς και τις οικογένειές μας μετά από οχτώ χρόνια κρίσης, απανωτών μνημονίων, αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν "στραγγίξει" το εισόδημα, έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τα σχολεία και τη ζωή των νέων». Επισημαίνει ακόμα ότι «τα "αντίμετρα" είναι ο έμμεσος τρόπος για να δοθεί ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις. Η "ανάπτυξη" που θέλουν να προσκυνήσουμε, δεν είναι για το λαό και τη νεολαία, αλλά για τα κέρδη μιας χούφτας βιομηχάνων, εφοπλιστών και των τραπεζών τους».

Απέναντι σε όλα αυτά η ΚΝΕ καλεί:

«Η νεολαία μαζί με το λαό οργανώνουμε την αντεπίθεση! Εχουμε τη δύναμη... να τη δείξουμε!

Ο καθένας μόνος του, όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν δουλεύει σκληρά, όσο κι αν κάνει θυσίες για τη ζωή και το μέλλον του, θα φαίνονται άκαρπες, γιατί θα σκοντάφτουν μπροστά στη συνολική επίθεση που δίνουν από κοινού οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τα μονοπώλιά τους, μαζί με τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, μαζί με τις συμμαχίες τους, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, τις ξεπουλημένες παρατάξεις τους στο εργατικό κίνημα και τους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους.

Σήμερα, ο πλούτος που παράγεται καθημερινά από την εργασία εκατομμυρίων ανθρώπων, τα άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας αξιοποιούνται για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, των εργοδοτών και των οικογενειών τους, ενώ υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες να έχουμε όλοι δουλειά, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να απολαμβάνουμε καλύτερο επίπεδο ζωής, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ψυχαγωγία και διακοπές.

Η λογική ότι "τίποτα δεν αλλάζει ό,τι κι αν κάνουμε" έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα στην αποχή από τη συλλογική - οργανωμένη διεκδίκηση της ζωής που έχουμε ανάγκη και μας αξίζει. Είναι "βούτυρο στο ψωμί" των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους, που μέχρι σήμερα έχουν σαρώσει όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, που είχαν κατακτηθεί με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη της φτώχειας, της ανασφάλειας, της ανεργίας, της ζωής - λάστιχο.

Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή! Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας 17 Μάη! Ανοίγουμε το δρόμο για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει!

Σε καλούμε να οργανωθείς στο σωματείο σου, να συμμετέχεις στη συνέλευση, να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην πλατιά δράση των σωματείων σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς, αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζόμενους, τους νέους που κάνουν την πρακτική τους, δουλεύουν εποχικοί και τους νέους από τη μαθητεία.

Ολοι στην απεργία στις 17 Μάη, με τα σωματεία μας και τους συλλόγους των σπουδαστών και των φοιτητών.

Ολοι στις συγκεντρώσεις των μαζικών οργανώσεων και σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα!

  • Δεν παραδίδουμε τις Κυριακές μας στους μεγαλέμπορους!
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας τώρα!
  • Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

Δεν μιλάμε για ένα αντιλαϊκό μέτρο, τα προηγούμενα, τα φρέσκα ή τα επόμενα. Μιλάμε για όλη μας τη ζωή, τις ανάγκες μας στο τώρα και το αύριο.

Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ! Δυναμώνουμε τον αγώνα για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία, για το μέλλον μας - το σοσιαλισμό!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ