Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταγγέλλει την παρουσία της γερμανικής φρεγάτας στο λιμάνι

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία της γερμανικής φρεγάτας «FGS Brandenburg» στην πέτρινη δεξαμενή (Βασιλειάδη) του λιμανιού του Πειραιά, όπου και επισκευάζεται.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα ανήκει στη δύναμη του ΝΑΤΟ SNMG2, που βρίσκεται μόνιμα στο Αιγαίο με πρόσκληση της κυβέρνησης, με πρόσχημα τη διαχείριση του Προσφυγικού. Στην πράξη όμως συνδέεται με τον πόλεμο στη Συρία.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, παραδίδει "γην και ύδωρ", συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Πειραιά. Ταυτόχρονα, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης να καταδικάσουν την παρουσία του ΝΑΤΟικού πλοίου, να δυναμώσουν την πάλη τους για έξοδο από το ΝΑΤΟ, για να κλείσουν οι βάσεις του.

Την παρουσία της γερμανικής φρεγάτας καταγγέλλουν και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, απαιτώντας καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καλούν τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν μέσα στους χώρους δουλειάς την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στους άλλους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ