Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΕΛΒΟ
Καταγγέλλει την άρον άρον υπογραφή ΣΣΕ με τον εκκαθαριστή

Καλεί σε μαζική συμμετοχή με τις ταξικές δυνάμεις στην απεργία στις 17 Μάη

Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας
Την ώρα που η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ βρίσκεται σε εξέλιξη, με το διαγωνισμό για την πώλησή της να ολοκληρώνεται μέχρι τα μέσα Ιούνη, βάσει του σημερινού χρονοδιαγράμματος, η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου προχώρησε άρον άρον στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τον εκκαθαριστή.

Μια ΣΣΕ η οποία προβάλλεται ότι διασφαλίζει δήθεν τα συμφέροντα των εργαζομένων απέναντι στον ιδιώτη επενδυτή που θα προκύψει, όμως το μόνο που κάνει στην πραγματικότητα είναι να δεσμεύει τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ ότι για δυο χρόνια δεν θα ζητήσουν ούτε μισό ευρώ επιστροφή από τα κλεμμένα της περιόδου 2009 - 2017.

Η ΔΑΣ ΕΛΒΟ καταγγέλλει τη στάση παλιού και νέου εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ), που ενώ για μήνες απέφευγαν να ορίσουν Γενική Συνέλευση για την οργάνωση κινητοποιήσεων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ, που προωθούν είτε την ολική ή μερική ιδιωτικοποίηση, είτε το λουκέτο, με διαδικασία «εξπρές» προχώρησαν στη σύγκληση ΓΣ, με παρόντες ούτε τους μισούς εργαζόμενους, για την έγκριση της ΣΣΕ.

Η ΔΑΣ σημειώνει ότι «η βιασύνη τους δείχνει και την αποφασιστικότητά τους να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της ιδιωτικοποίησης. Κινούνται στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση, τον εκκαθαριστή και τα ιδιωτικά συμφέροντα. Αποτελούν μέρος του προβλήματος και υπηρετούν ξένα προς τους εργαζομένους συμφέροντα».

Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, με γραμμή σύγκρουσης με τους ιδιώτες και το κράτος τους. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 17 Μάη και να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, γυρνώντας την πλάτη σε παλιό και νέο κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, που θέλει να δώσει στην απεργία χαρακτηριστικά τουφεκιάς στον αέρα.

Τους καλεί, τέλος, να οργανώσουν την πάλη τους με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει άλλη οργάνωση της παραγωγής, με άλλη εξουσία, που με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό θα καταστήσει δυνατό να εξασφαλιστεί δουλειά για χιλιάδες εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ με πλήρη δικαιώματα, φτηνά και ποιοτικά οχήματα, τόσο στον πολιτικό τομέα, όσο και στον στρατιωτικό και στον τομέα ασφάλειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρον άρον «σκουπίζει» όποια «εκκρεμότητα» άφησαν οι προηγούμενοι(2022-05-06 00:00:00.0)
Αρον άρον(2021-11-09 00:00:00.0)
Παρέμβαση ενάντια στο κλείσιμο της ΕΛΒΟ(2014-12-25 00:00:00.0)
Καλεί σε συναγερμό για την ΕΛΒΟ(2012-08-14 00:00:00.0)
«Αρον - άρον» στο «σφυρί»(2000-11-30 00:00:00.0)
Αρον άρον η συζήτηση του νομοσχεδίου(1996-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ