Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Δεν σταματάνε πουθενά αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας!

Ανακοίνωση για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους αυτοαπασχολούμενους

Το νέο χαράτσι της κυβέρνησης, που αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές στους αυτοαπασχολούμενους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και καλεί το κίνημα των ΕΒΕ να δώσει μαζική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, συμβάλλοντας στην επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάη.

«Ξεπερνάει κάθε όριο ο αντιλαϊκός κατήφορος και η προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ και προσθέτει:

«Πριν περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έρχονται να νομοθετήσουν την αύξησή τους. Με τη νέα ρύθμιση προσθέτουν στα κέρδη που προκύπτουν από τα βιβλία και τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκαν τον προηγούμενο χρόνο. Δηλαδή πρακτικά αυξάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις ασφαλιστικές εισφορές.

Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας (έμπορος) με ακαθάριστο εισόδημα 8.500 ευρώ, με το σημερινό νόμο καταβάλλει 157,9 ευρώ το μήνα, ενώ με τη νέα ρύθμιση οι εισφορές του θα εκτιναχθούν στα 191 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33,1 ευρώ και ποσοστό αύξησης 18%. Οσο αυξάνονται τα εισοδήματα, αυξάνει και η αύξηση των εισφορών, σε ποσοστό που φτάνει να ξεπερνάει το 30%.

Είναι ξεδιάντροποι. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα! Αφού αυξάνουν τις εισφορές για πάντα, μας κάνουν έκπτωση 15%, μόνο για τον πρώτο χρόνο», τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί μέρος των υπόλοιπων αντιλαϊκών μέτρων που καταθέτει η κυβέρνηση και πλήττουν ενιαία τους εργαζόμενους και το λαό.

«Καμιά ώρα χαμένη. Κλιμακώνουμε την προετοιμασία μιας νέας και σημαντικής μάχης. Παίρνουμε πρωτοβουλίες παντού, σε όλους τους κλάδους, στα μαγαζιά, σε όλα τα Σωματεία. Επιδιώκουμε η απεργία στις 17 Μάη να είναι μια μαζική απάντηση του κινήματος των ΕΒΕ απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Παλεύουμε όχι μόνο ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Σε πανελλαδικό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17/5, για να μην περάσουν τα μέτρα του μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων και το νέο χαράτσι στις εισφορές των μηχανικών που αμείβονται με «μπλοκάκι», καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών Τεχνικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ