Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Στάση εργασίας στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ και εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Από προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας
Από προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας
Σε 4ωρες στάσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ και εκλογοαπολογιστική συνέλευση για το σύνολο των μελών του προχωρά αύριο, Πέμπτη, το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου Φθιώτιδας.

Οι 4ωρες στάσεις εργασίας θα γίνονται στο τέλος κάθε βάρδιας, με κύριο αίτημα την κατάργηση των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα γίνει αύριο στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ», στις 10 π.μ. Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρεται στο άνοιγμα που έγινε από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση στους μόνιμους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στη θετική ανταπόκριση που εκδηλώθηκε με αρκετές νέες εγγραφές.

«Το βήμα που κάνουμε», σημειώνει, «με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι μεγάλο, όμως, και λόγω των καιρών, αναγκαίο. Μέχρι τώρα τα μέλη μας ήταν κυρίως εργαζόμενοι στις εργολαβίες και το κύριο αίτημα ήταν η κατάργηση του δουλεμπορίου. Από εδώ και πέρα που στα μέλη μας έχουμε και μόνιμο προσωπικό ο αγώνας θα είναι πιο μαζικός και πιο μαχητικός, τα αιτήματά μας θα είναι πιο διευρυμένα».

Οπως επισημαίνει το Συνδικάτο, από τα πρώτα καθήκοντα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι να ορίσει άμεσα Γενική Συνέλευση, «στην οποία θα ενοποιήσουμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ανεξάρτητα από το καθεστώς με το οποίο εργάζονται. Τα κύρια αιτήματα που θα εμπλουτιστούν θα είναι: Κατάργηση των εργολαβιών, επιχειρησιακή ΣΣΕ με τριετίες, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με εξειδικευμένα αιτήματα κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ