Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ
Αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων

Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευή για την υπογραφή ΣΣΕ. Οι Γενικές Συνελεύσεις θα γίνουν αντίστοιχα στα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Σαλαμίνας.

Ηδη για την Πέμπτη 27/4 έχουν αποφασιστεί στάση εργασίας, από τις 12 μ., και συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου στην κεντρική πύλη της Ζώνης για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ, με επαναφορά των τελευταίων υποχρεωτικών Συλλογικών Συμβάσεων (2009 - 2010), όπως ίσχυαν ανά ειδικότητα. Παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια εργασίας και υπερασπίζονται την κατάκτηση που είχαν στις Συμβάσεις τους για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Από τις αρχές του Απρίλη προχωρούν καθημερινά σε παύση εργασιών στις 2.30 μ.μ., ενώ η απογευματινή βάρδια, όπου υπάρχει, δουλεύει 2.30 μ.μ. έως 9.30 μ.μ., παλεύοντας για να εφαρμοστεί στην πράξη το ωράριο που προέβλεπαν οι τελευταίες Συμβάσεις.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα δύο παραρτήματα χαιρετίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην παύση εργασιών και στις συγκεντρώσεις που έγιναν την περασμένη βδομάδα. Καταγγέλλουν παράλληλα τη στάση των εργοδοτικών ενώσεων: Αν και έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη συνάντηση με το σωματείο, οι εργοδότες δεν έχουν δώσει γραπτή απάντηση, όπως είχαν δεσμευτεί, στο αίτημα για ΣΣΕ. Την ίδια στιγμή κλιμακώνουν τις πιέσεις απέναντι στους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους. «Απαιτούμε από όλες τις εργοδοτικές ενώσεις να ακούσουν τα αιτήματά μας, που με μια φωνή καταθέτουν οι χιλιάδες συνάδελφοι και να προσέλθουν να υπογράψουν», τονίζουν τα παραρτήματα, και συνεχίζουν: «Η εργοδοσία έχει την απόλυτη ευθύνη για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων και της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης και ταυτόχρονα προσπαθεί με κάθε τρόπο να πιέσει συναδέλφους να πάνε κόντρα στις συλλογικές αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η απάντηση που παίρνει καθημερινά είναι από το σύνολο του κλάδου που υπερασπίζει την απόφασή του στην πράξη».

Συνέλευση και στο Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας

Σε Γενική Συνέλευση με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ καλεί, αύριο, Τετάρτη, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, στις 12.30 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο «Ιλιον».

Στη συνέλευση οι εργαζόμενοι θα οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας. Επίσης, θα συζητήσουν για την εκδήλωση που ετοιμάζουν από κοινού με την Ομάδα Γυναικών Λοκρών της ΟΓΕ, την Παρασκευή 28/4, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία της Λάρυμνας (στο Καφέ του Πέτρου). Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο, θα παρουσιαστούν κομμάτια από τον «Επιτάφιο» του Ρίτσου, ενώ θα γίνει ομιλία και συζήτηση με θέμα τον πόλεμο.

Παράλληλα, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν απόφαση για 24ωρη απεργία, σε συντονισμό με άλλα συνδικάτα πανελλαδικά ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και στο άθλιο καθεστώς των εργολαβιών.

Τέλος, οι εργαζόμενοι θα ορίσουν ημερομηνία για την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ