Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θράσος της κυβέρνησης να παριστάνει τον υπερασπιστή της εργατικής κατοικίας

«Εχουν το θράσος να το παίζουν και υπερασπιστές του δικαιώματος στην εργατική κατοικία», σχολιάζει η ΚΟ Ολυμπιακού Χωριού του ΚΚΕ, με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη ρύθμιση οφειλών των δικαιούχων εργατικής κατοικίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι αποπληρωμής για τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών. Οι σχετικές ανακοινώσεις για την τελική τιμή και τους όρους εξόφλησης συνδυάστηκαν με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στο Ολυμπιακό Χωριό με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδη, και τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μ. Καραμεσίνη.

Η ΚΟ Ολυμπιακού Χωριού του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι στην πραγματικότητα κυβέρνηση και κεφάλαιο δεν προστατεύουν, αλλά χτυπάνε το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κατοικία. Καλεί το λαό και τη νεολαία να σκεφτούν ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στην απόδοση οριστικών παραχωρητηρίων, απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς σε κατοικίες χιλιάδων εργατικών - λαϊκών οικογενειών, τις οποίες τσάκισαν τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν στα χρόνια της κρίσης.

Οσο για τα οριστικά παραχωρητήρια, υπογραμμίζει ότι η απόδοσή τους αποτελεί ένα υπερώριμο αίτημα που εδώ και χρόνια έπρεπε να έχει υλοποιηθεί, αίτημα που είχαν οι εργαζόμενοι που κατοικούσαν στο Ολυμπιακό Χωριό, με την αμέριστη στήριξη φορέων του ταξικού εργατικού κινήματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι η συγκυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ, ως διάδοχος του ΟΕΚ (Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών), δεν συνεχίζει το κατασκευαστικό έργο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των εργατικών οικογενειών.

«Το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλους τους τρόπους, μέσα και έξω από τη Βουλή, έστω και ένα μέτρο που μπορεί να ελαφρύνει τον πόνο της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Ταυτόχρονα όμως θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ενάντια στη λογική του "μικρότερου κακού" και του χαμηλώματος των απαιτήσεων που καλλιεργούν παλιοί και νέοι "σωτήρες" για να πάρουν από την πίσω πόρτα συγχωροχάρτι για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν», αναφέρει η ΚΟ Ολυμπιακού Χωριού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδία με κλήρωση εργατικών κατοικιών(2015-01-27 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τον πρώην ΟΕΚ(2014-10-14 00:00:00.0)
Στις «ρυθμίσεις» και τα δάνεια του ΟΕΚ(2013-04-25 00:00:00.0)
«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»!(2012-11-29 00:00:00.0)
Υπόμνημα για τις εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη(2012-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ