Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»
Καμιά απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους από την κυβέρνηση

Την ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους «πρόσφερε» η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στους απολυμένους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Λάρισα», σε συνάντηση που είχε μαζί τους την περασμένη Πέμπτη στο δημαρχείο Λάρισας:

-- Για τους 204 πρώην εργαζόμενους που δεν έλαβαν το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 1.000 ευρώ, η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε πως «ό,τι έλαβαν, έλαβαν από επιδόματα», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν είναι υπέρ της επιδοματικής πολιτικής».

-- Για το γεγονός ότι οι πλειστηριασμοί των ακινήτων της αλυσίδας καταστημάτων γίνονται με το νέο καθεστώς, με βάση το οποίο οι εργαζόμενοι έπονται σε σχέση με το Δημόσιο και τράπεζες, ενώ με τον παλιό νόμο ήταν σε πλεονεκτική θέση, δεν είπε τίποτα.

Οσον αφορά το πρόγραμμα του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης», υποσχέθηκε ότι έως το τέλος Απρίλη θα υλοποιηθεί. Το πρόγραμμα αφορά σε επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης και οι απολυμένοι έχουν ενταχθεί σε αυτό από το 2015, ενώ αν δεν υλοποιηθεί έως το τέλος του 2017, το κονδύλι θα επιστραφεί στο ευρωενωσιακό ταμείο.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας σημειώνει ότι «το συμπέρασμα που βγαίνει από τις δηλώσεις της κας Αντωνοπούλου (...) είναι "μηδέν από μηδέν... μηδέν"!». Για δε το πρόγραμμα του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης», επισημαίνει ότι οι πρώην εργαζόμενοι της τοπικής αλυσίδας, που δούλευαν στα καταστήματά της επί 25 χρόνια, είναι επαρκώς καταρτισμένοι κι επομένως δεν είναι τα σεμινάρια αυτά που τους λείπουν και δε βρίσκουν δουλειά. Αντίστοιχα, υπογραμμίζει, ούτε οι επιδοτήσεις για ν' ανοίξουν δικιά τους επιχείρηση μπορούν να λύσουν το πρόβλημά τους, την ίδια ώρα που οι μικροεπαγγελματίες βάζουν λουκέτο ο ένας μετά τον άλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός κυβέρνησης η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας(27/2/2018)
Στον «αέρα» παραμένουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣΛ(23/12/2016)
Παρέμβαση για στήριξη απολυμένων και εργατών(23/1/2013)
Νέα πρωτοβουλία για τη στήριξη εργατών και απολυμένων(19/1/2013)
ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Βρυξέλλες(14/12/2001)
Προκαλεί ο υπουργός Εργασίας(30/6/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org