Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Οργιο νοθείας στις εκλογές του καταγγέλλει η ΔΑΣ

Το όργιο νοθείας στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας - Θράκης, που ξεκίνησαν τις 20/4 και ολοκληρώνονται αύριο, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει σειρά πρακτικών νοθείας και γενικότερης παρέμβασης στο εκλογικό αποτέλεσμα από την απερχόμενη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου (εκλεγμένη από τη «Συνδικαλιστική Συνεργασία» - πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ), για τις οποίες έχει καταθέσει ενστάσεις. Επίσης, κατέθεσε αίτημα ακύρωσης των εκλογικών διαδικασιών, που όμως η εφορευτική επιτροπή απέρριψε, αναλαμβάνοντας έτσι και την ευθύνη για το όργιο νοθείας.

Μεταξύ άλλων, η ΔΑΣ καταγγέλλει:

-- Η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ αρνήθηκε να δώσει το μητρώο μελών του συνδικάτου, την κατάσταση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, καθώς και τις οφειλόμενες συνδρομές, προκειμένου να κάνει έστω ένα στοιχειώδη έλεγχο για τη νομιμότητα ή μη της συμμετοχής των μελών στις αρχαιρεσίες.

-- Αντί σε περίοδο ανεργίας και κακοπληρωσιάς στον κλάδο να ζητάνε από όλους ένα συμβολικό ποσό συνδρομής, χρησιμοποίησαν το οικονομικό για να αποκλείσουν εργαζόμενους από τις εκλογές. Ετσι, ζητούσαν από τους μακροχρόνια ανέργους που ήξεραν ότι δεν πρόσκεινται στη «Συνδικαλιστική Συνεργασία» να πληρώσουν τις συνδρομές της τριετίας, ύψους 72 ευρώ, ενώ από όσους πίστευαν ότι θα την ψηφίσουν ζητούσαν συνδρομές 2 έως 10 ευρώ για την τριετία.

-- Στο ψηφοδέλτιο της «Συνδικαλιστικής Συνεργασίας» συμμετείχε ως υποψήφιος εκλεγμένος συνδικαλιστής της ΕΛΒΟ, που ταυτόχρονα είναι εγγεγραμμένος και σε δεύτερο κλαδικό σωματείο.

-- Στις εκλογές ψήφισαν πρώην εργαζόμενοι της «HELLENIC STEEL» (χαλυβουργείο), οι οποίοι οικειοθελώς αποχώρησαν από την επιχείρηση και τον κλάδο το 2015 και κανονικά θα έπρεπε να έχουν διαγραφεί από το μητρώο μελών.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν τέρμα στο συνδικαλισμό που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και με εκλογικές νοθείες τα συμφέροντα των εργοδοτών, κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων. Καλεί σε πιο ενεργό συμμετοχή στους αγώνες και ενίσχυση της ΔΑΣ Μετάλλου στις αρχαιρεσίες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org