Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μηδενική απορρόφηση σε έργα που αφορούν λαϊκές ανάγκες

Ο σαφής προσανατολισμός της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών, αναδείχθηκε εκ νέου κατά την προχτεσινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του απολογισμού του προϋπολογισμού του 2016. Τα στοιχεία δείχνουν χαμηλή έως και μηδενική απορροφητικότητα ακόμα και σε αυτά τα λίγα έργα που προέβλεπε ο προϋπολογισμός και αφορούσαν στην ικανοποίηση ζωτικών λαϊκών αναγκών, σε αντίθεση με άλλα που αφορούν ανάγκες του κεφαλαίου.

Τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, καθώς έχει ως προσανατολισμό και προτεραιότητα τις ανάγκες του κεφαλαίου, επανέλαβε η σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αλ. Μπαλού. Η ίδια στηλίτευσε τη χαμηλή απορροφητικότητα σε έργα που αφορούν το λαό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τα περίπου 7 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος του ΤΕΒΑ, δεν έχει δοθεί σχεδόν τίποτα. Το πρόγραμμα βοήθειας στα σχολεία του Περάματος, επίσης δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Από τα περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονταν για δαπάνες για την προστασία από ναρκωτικά, δόθηκαν μόνο 195.000 ευρώ. Ενώ από τα περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ που προϋπολογιζόταν να δοθούν σε δαπάνες για πολιτικές σχεδιασμού εκτάκτων αναγκών, δόθηκαν μόνο 347.000 ευρώ. Τέλος, από το κονδύλι των περίπου 3,4 εκατομμυρίων ευρώ για βελτίωση και ανακαίνιση παιδικών χαρών, δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ, όταν μάλιστα αυτές, σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν πληρούν τα κριτήρια ασφαλούς λειτουργίας.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Περιφέρεια Αττικής απένταξε από τα εκτελεστέα έργα της τη Μελέτη Αποκατάστασης Κτιρίου Στέγασης Πολιτικών Προσφύγων, στο Λαύριο, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ