Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ποιοι δηλητηριάζουν τις Ενοπλες Δυνάμεις;

Η εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα», την Πέμπτη 6 Απρίλη, δημοσίευσε ένα φασιστοειδές αντικομμουνιστικό άρθρο, με υπογραφή του επικεφαλής της «Ελλήνων Πολιτείας».

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ορισμένες από τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις - δελτία Τύπου της «Ελλήνων Πολιτείας» σε θέματα της επικαιρότητας, για να γίνει κατανοητό περί τίνος πρόκειται.

Σε δελτίο Τύπου, τον Ιούνη του 2016 αναφέρουν: «Η επιστροφή της τέως βασιλικής οικογένειας και η επάνοδός της στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι περισσότερο κοντά από ποτέ». Υποστήριξαν, επίσης, τη «δημιουργία του πρώτου "hot spot" για Ελληνες πολίτες, άστεγους και άπορους» στο Βοτανικό. Σημειώνουμε ότι από τους δεκαπέντε που η αστυνομία βρήκε στο συγκεκριμένο χώρο, συνέλαβε τους δέκα, διότι ήταν κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα που είχαν διαπράξει. Επίσης, στις 10 Νοέμβρη 2016 δήλωσαν ότι «η εκλογή Τραμπ θα δώσει οξυγόνο ζωής στην Πατρίδα μας».

Πρόκειται, λοιπόν, για άθλιους χουντοβασιλικούς φασίστες και μέσα από το άρθρο αυτό, με προκλητικότητα επιδίδονται σε ένα ακατάσχετο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο, μιλούν για «παιδομάζωμα» και άλλα άθλια αντικομμουνιστικά κατασκευάσματα της εποχής της Φρειδερίκης και άλλων παρόμοιων. Της εποχής, δηλαδή, των διώξεων, των φυλακίσεων των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.

Ο «αρθρογράφος» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις υποψηφιότητες δύο απόστρατων, υποψήφιων με το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές το 2015. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τις υποψηφιότητες σαν «το πραγματικό "αυγό του φιδιού" στις Ενοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας!».

Καταρχάς το αυγό του φιδιού είναι όλοι αυτοί οι ναζί και οι χουντοφασίστες που προσπαθούν να δηλητηριάσουν το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ και να τους στρέψουν ενάντια στο λαό.

Η τοποθέτηση το 2015 του αείμνηστου και αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, πλοιάρχου ε.α. Αντώνη Κακαρά, την οποία παραθέτουμε, αποτελεί τιμή για το λαό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και αποστομωτική απάντηση στους χουντοβασιλικούς φασίστες.

Είπε τότε σε ομιλία του προλογίζοντας τους υποψήφιους:

«Κατ΄ αρχήν κάτι για τους συναδέλφους στρατιωτικούς. Υποστηρίζω το ΚΚΕ γιατί με την επιλογή του Υποναυάρχου I. Ντουνιαδάκη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α' Πειραιώς, τιμά και τα Μόνιμα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υποστηρίζω όμως το ΚΚΕ, και γιατί εκτός που με καλύπτει συνειδησιακά και ιδεολογικά:

Το πολεμάνε οι λίγοι με τα τεράστια συμφέροντα και όσοι τους εκπροσωπούν, φανερά, κρυφά, πλάγια, υπόγεια, ύπουλα.

Δεν νόθευσε την ιστορία του, ιστορία προσφορών και αγώνα, δεν υπέστειλε τους στόχους του, δεν μεταλλάχτηκε υπηρετώντας άλλα συμφέροντα εκτός των εργαζομένων, των αδικούμενων, των κατατρεγμένων, δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη των μελών, των οπαδών και των υποστηρικτών του.

Τα μέλη και τα στελέχη του αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, αταλάντευτοι, ασυμπίεστοι, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοπροβολές. Για το συμφέρον του τόπου και του λαού (που είναι το ίδιο). Αρα μιλάμε για πατριώτες και το ΚΚΕ είναι Πατριωτικό Κόμμα.

Γιατί όταν διακηρύσσει πως παλεύει για αλλαγή, την εννοεί ουσιαστική, εκ βάθρων, άρα επαναστατική αλλαγή στη διαχείριση του πλούτου της χώρας, των μέσων παραγωγής, της δύναμης των εργαζομένων. Και δεν παίζει με τις λέξεις και τις έννοιές τους. Δεν σκαμπανεβάζει συνθήματα κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Δεν αλλάζει "ρούχα" επιδιώκοντας να σαγηνέψει και εγκλωβίσει τον απελπισμένο.

Βλέπω τις οργανώσεις του να συμπαρίστανται και να βοηθάνε ουσιαστικά στην ανάγκη του άνεργου, του ανήμπορου, του θύματος των πολέμων, του πρόσφυγα. Τις βλέπω να παλεύουν για την ειρήνη, κατά των ιμπεριαλιστών και των φονιάδων των λαών.

Υποστηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν πρόδωσε, ούτε εξαπάτησε. Γιατί είναι το αρχαιότερο Κόμμα, που ούτε για μια στιγμή δεν έλειψε από τους αγώνες για ελευθερία, για δικαιοσύνη, για προκοπή του τόπου. Ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν μπόρεσε να σταθεί περισσότερο από μια γενιά, κανένα άλλο κόμμα δεν υπηρέτησε ουσιαστικά, πιστά και με αυτοθυσίες, τα συμφέροντα των φτωχών, των αδυνάτων, των εργαζομένων, της Πατρίδας... Κανένα, εκτός του ΚΚΕ».

Τονίζουμε, επίσης, ότι το ΚΚΕ και ο λαός μας είναι περήφανοι που μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, γνήσιοι πατριώτες αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, διάλεξαν το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης το 1940 - 1944 στον καταχτητή. Χιλιάδες πολέμησαν στα πεδία των μαχών τους φασίστες καταχτητές και χιλιάδες οργανώθηκαν στις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Δεν διάλεξαν τον προδοτικό ρόλο του συνεργάτη των Γερμανών, των Ιταλών, των Βούλγαρων, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των κουκουλοφόρων.

Αξίζει εδώ να προσθέσουμε ότι τον Ιούνη του 1943 κηρύχτηκε απεργία των κατωτέρων αστυνομικών υπαλλήλων της Αθήνας, που διήρκεσε οκτώ μέρες. Η απεργία αυτή αποτέλεσε ξεχωριστό γεγονός για την Ιστορία του αντιστασιακού κινήματος στην αστυνομία σε όλο τον κόσμο. Τάχθηκαν και με αυτόν τον τρόπο στο πλευρό του λαού μας στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν κάθε δικαίωμα και σήμερα να έχουν ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις. Να παίρνουν θέση για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι ίδιοι, το οικογενειακό τους περιβάλλον δέχονται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σήμερα ο λαός, οι απόστρατοι, η στρατευμένη νεολαία, το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση της εμπλοκής της πατρίδας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, καθώς και τις εντεινόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, οι βάσεις δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της Ελλάδας. Πρέπει να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


Λ. Α.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
ΣΥΡΙΖΑ: «Αγωνιστικά» ταγμένος με τους εκμεταλλευτές!

Με την ομιλία του, την Πέμπτη, στην έναρξη του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στα δύο και πλέον χρόνια της διακυβέρνησής του, έχει τάχα αλλάξει ριζικά το τοπίο προς όφελος του λαού και της νεολαίας. Με «αγωνιστικές» κορόνες, για τη «σοβαρή πολιτική μάχη» ενάντια σε «δυνάμεις που προσπαθούν να επιβάλουν στη χώρα συνθήκες κοινωνικής ισοπέδωσης», με δακρύβρεχτες αναφορές στη νέα γενιά, με κάλπικες υποσχέσεις για παροχές, και με προσπάθεια να καπηλευτεί την Ιστορία του Κομμουνιστικού Κινήματος, επιχείρησε να κρύψει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης, να συγκαλύψει τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται. Στην ίδια ρότα υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής κυμάνθηκε και η ομιλία του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «2,5 χρόνια τώρα είδαν τον κόσμο να γυρίζει ανάποδα», αφού πραγματοποιήθηκαν πολλά από αυτά για τα οποία πάλευαν! Δεν πρόκειται φυσικά παρά για ένα καλοπαιγμένο έργο, που τον τελευταίο καιρό προβάλλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να πείσει ότι τα χειρότερα τελείωσαν, ότι η διαπραγμάτευση που διεξάγει είναι προς όφελος του λαού και των παιδιών του, ότι για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν ευθύνονται οι «αδιάλλακτοι» Ευρωπαίοι, με σκοπό να σβήσει κάθε διεκδίκηση ανάκτησης απωλειών ή αντίστασης στα όσα καινούρια αντιλαϊκά μέτρα διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης».

***

Μοναδική μάχη της κυβέρνησης είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτό είναι που διαπραγματεύεται με «αγωνιστικό» πνεύμα η κυβέρνηση, με τους θεσμούς της ΕΕ και ΔΝΤ. Ολα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου, οι αυξήσεις των εισφορών και των ορίων συνταξιοδότησης, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα λεγόμενα «αναπτυξιακά» μέτρα, που περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές και μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η NATOποίηση του Αιγαίου, δεν επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση «από τα έξω». Ηταν επιλογή της για να διασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, για να μην βγουν ζημιωμένοι οι εκμεταλλευτές του λαού. Γι' αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν βρέθηκε ποτέ στο στρατόπεδο των ηττημένων, όπως επιχείρησαν να παρουσιάσουν την «κωλοτούμπα» της το καλοκαίρι του 2015, και την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Ηταν πάντα με το στρατόπεδο των καπιταλιστών, της αστικής τάξης της Ελλάδας, που έβγαινε και βγαίνει κερδισμένη από τα βαριά αντιλαϊκά μέτρα, αυτά που φόρτωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στην πλάτη της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Και αυτό είναι γεγονός, άσχετα αν το ελληνικό κεφάλαιο δεν πετυχαίνει όλα όσα θέλει στον ανταγωνισμό του με άλλα καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ.

***

Οσον αφορά τη νέα γενιά, στην οποία με μεγάλη έμφαση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας, προσπαθώντας να παρουσιάσει την κυβέρνηση αμέτοχη ευθυνών για την κατάσταση που βιώνουν οι νέοι σήμερα, να θυμίσουμε ότι με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Γενάρη του 2017, υπολογίζονται σε 1.116.790 άτομα οι άνεργοι και σε 23,5% το ποσοστό της ανεργίας, το οποίο εκτοξεύεται σε πάνω από 40% για τους νέους έως 34 ετών. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις «περγαμηνές» της κυβέρνησης στα αντιλαϊκά μέτρα που στοχεύουν ιδιαίτερα τη νεολαία, όπως οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, που προβλέπουν νέες περικοπές, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, κινητικότητα, φτηνή μαθητεία για τα ΕΠΑΛ, επιτάχυνση της διαδικασίας «αξιολόγησης» της Εκπαίδευσης με κριτήριο την πιο στενή σύνδεσή της με τις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλίων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και πενιχρούς μισθούς. Τα όσα υποσχέθηκε δεν αποτελούν παρά «καλοπιάσματα» στη νεολαία, την οποία η κυβερνητική πολιτική καταδικάζει στην ανεργία, την απληρωσιά και τη δουλειά δίχως δικαιώματα, προσπαθώντας να κρύψει ότι ετοιμάζονται μέτρα με το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης», ένα νέο 4ο μνημόνιο. Εξάλλου, η «θαλπωρή» του ΣΥΡΙΖΑ στη νεολαία αποδείχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και με τις διώξεις μαθητών σε πολλές περιοχές τις Ελλάδας.

***

Η προσπάθεια να καπηλευτούν την Ιστορία του Κομμουνιστικού Κινήματος, με αναφορές στον Μαρξ και τον Μπελογιάννη, τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν ικανότατο υπηρέτη του συστήματος που καταδικάζει χιλιάδες νέους στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οι χιλιάδες ήρωες του εργατικού και επαναστατικού κινήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, επώνυμοι και ανώνυμοι, πάλεψαν για την ανατροπή του καπιταλισμού, που ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του με τόση αφοσίωση προασπίζονται. Πάλεψαν για την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, που η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί, σαν δήθεν καθεστώς χωρίς ελευθερία και δημοκρατία, προβάλλοντας το ιδεολόγημα του «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα», που στην ουσία του είναι καπιταλισμός, με φιλολαϊκό περιτύλιγμα αλλά σάπιο πάντα περιεχόμενο. Οι κούφιες και αποπροσανατολιστικές φανφάρες της κυβέρνησης πρέπει να πέσουν στο κενό. Να πάρει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ανάμεσά τους και οι χιλιάδες νέοι, απορρίπτουν τα παζάρια της με τους «θεσμούς» και όλες τις αντιλαϊκές συμφωνίες. Η μόνη λύση είναι να ανέβει η ετοιμότητα των εργαζομένων και του λαού, δίνοντας απάντηση σε παλιά και νέα μέτρα, με την οργάνωση της πάλης τους, με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και ανειρήνευτο μέτωπο με την εργοδοσία και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά της. Με επιθετικές διεκδικήσεις και ανάπτυξη αγώνων με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.


Αν. Λ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ