Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό

Συνάντηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ για ζητήματα υδροδότησης του δήμου

Από τη χτεσινή συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ
Από τη χτεσινή συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ
Tη σταθερή θέση της δημοτικής αρχής Πάτρας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αγαθού του νερού που μεθοδεύεται, επανέλαβε ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, κατά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Α. Παπανικήτα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό των έργων που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, ο Α. Παπανικήτας προσέφερε στον δήμαρχο και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής ένα μπουκάλι νερού της ΔΕΥΑΠ, διαβεβαιώνοντας με αυτή τη συμβολική κίνηση για την ποιότητα του νερού του οργανισμού. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «άφοβα μπορούν οι καταναλωτές να το γεμίζουν με νερό της ΔΕΥΑΠ, που είναι άριστης ποιότητας, ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα πάνω από τις προβλεπόμενες διατάξεις. Στόχος μας είναι να δίνουμε άφθονο φτηνό και καλής ποιότητας νερό. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αγώνες μας για το νερό που συλλέγεται στο φράγμα Πείρου - Παράπειρου. Να φτάνει το νερό στις βρύσες των Πατρινών δωρεάν, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Γι' αυτό κι εμείς διεκδικούμε ο φορέας που θα το διαχειρίζεται να είναι κρατικός, να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του φράγματος». Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ενημέρωσε τον δήμαρχο για την άμεση έναρξη των εργασιών υδροδότησης της περιοχής του πρώην δήμου Ρίου από τις πηγές της Πιτίτσας, τις οποίες θα αξιοποιήσει πλήρως ένα μεγάλο έργο, που είχε κατασκευαστεί από τη ΔΕΥΑ Ρίου, είχε κοστίσει περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ και παρέμενε ανενεργό εδώ και πολλά χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Κ. Πελετίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ για το συμβολικό του δώρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υδροδότηση του Ρίου και τόνισε: «Χαιρόμαστε που η ΔΕΥΑΠ κάνει πρόοδο σε όλα τα ζητήματα υδροδότησης του δήμου μας. Είναι σημαντικό το έργο το οποίο γίνεται. Ολοι μαζί, δήμος και ΔΕΥΑΠ, προσπαθούμε στην κατεύθυνση να έχουν όλα τα σπίτια φτηνό και καλό νερό, άλλοι όμως βλέπουν την υδροδότηση σαν ευκαιρία για κέρδος και πλουτισμό, και γι' αυτό θέλουν το φράγμα Πείρου - Παραπείρου να γίνει εμπόρευμα, να το πουλήσουν και να μεταφερθεί έτσι ένα τεράστιο κόστος, στις τσέπες του λαού της πόλης μας. Το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Στο να ξεπουλήσουν το αγαθό του νερού.

Η δημοτική αρχή, μαζί με το λαό της πόλης, πρέπει να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού, που σχεδιάζουν μέσα από τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα (επιχείρησης), που θα λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, γιατί "θα πούμε το νερό νεράκι". Η δική μας σταθερή επιλογή είναι: Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό.

Θα αγωνιστούμε η διαχείριση του φράγματος Πείρου - Παράπειρου να γίνει από εθνικό, δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και θα μπορεί να εξασφαλίζει χωρίς νέες επιβαρύνσεις νερό με επάρκεια, φτηνό και υγιεινό για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ