Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στο «Ζούρα»

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας έκανε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης σχετικής με τις κόντρες εργοδοτών για το ποιος θα λειτουργήσει το πτηνοσφαγείο του «Ζούρα» στην Τανάγρα, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό.

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή έστειλαν μήνυμα πως παλεύουν για τις θέσεις εργασίας και όλα τα δικαιώματα που με τους αγώνες τους έχουν κατακτήσει, ανεξάρτητα από τα χέρια στα οποία θα βρεθεί η επιχείρηση. Παράλληλα, ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο των ταξικών σωματείων στη Χαλκίδα.

Σημειώνεται ότι στην ετήσια Γενική τους Συνέλευση, στα τέλη Μάρτη, οι εργαζόμενοι στο «Ζούρα» είχαν επιβεβαιώσει την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα, κόντρα στους σχεδιασμούς των βιομηχάνων της πτηνοτροφίας που «έχουν κοινό στόχο να τσακίσουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης αντιτίθεται στις ορέξεις τους».

Οπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, διεκδικούν: Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Καταβολή δεδουλευμένων που οφείλονται σε εργαζόμενους και απολυμένους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Να δοθεί αντικείμενο εργασίας στα μέλη του ΔΣ του σωματείου, τα οποία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και μήνες, μετά την απόφαση της εργοδοσίας να τους μεταθέσει σε εγκαταστάσεις μακριά από τον τόπο δουλειάς και κατοικίας τους.

Με αφορμή τη συνέλευση, στους εργαζόμενους μοιράστηκαν τρόφιμα και άλλα είδη που συγκεντρώθηκαν από την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org