Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων με επίκεντρο το βιβλίο

Οι αφίσες για τις πρωτοβουλίες των δύο σωματείων
Οι αφίσες για τις πρωτοβουλίες των δύο σωματείων
Το Σωματείο Εργαζομένων στην «ΕΒΓΑ» διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Η σιδερένια φτέρνα», του Τζακ Λόντον, τη Δευτέρα 10/4, στις 13.00, στο χώρο του εργοστασίου. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει αποφασίσει το Σωματείο με ορόσημο τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το Σωματείο υπογραμμίζει ιδιαίτερα την ανάγκη «η εργατική τάξη να ασχοληθεί με το διάβασμα και κυρίως με το ποιοτικό βιβλίο», ενώ αναφέρει ότι το κάλεσμά του έχει «αγκαλιαστεί» από τους εργαζόμενους, αρκετοί από τους οποίους έχουν ήδη προμηθευτεί το βιβλίο για να το διαβάσουν, «δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που λένε ότι οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες εκδηλώσεις και θεματολογίες».

Και προσθέτει: «Οι ταξικές δυνάμεις που βρίσκονται στο τιμόνι του σωματείου δίνουμε καθημερινά τη μάχη για όλα τα ζητήματα και ένα από τα κύρια καθήκοντά μας είναι η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την ΕΕ, την άρχουσα τάξη. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς απαιτείται να ανεβάσουμε περισσότερο την αντιπαράθεση με όλους τους παραπάνω. Να βοηθήσουμε τους συναδέλφους να σηκωθούν από την απραξία, τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, ώστε να εμποδίσουμε τη βαρβαρότητα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, τελικά να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να καρπωθούμε τον πλούτο που όλοι εμείς παράγουμε».

Σε μια ανάλογη πρωτοβουλία, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων οργανώνει έκθεση βιβλίου. Η έκθεση που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι την Πρωτομαγιά λειτουργεί καθημερινά (9.00 - 15.00 και 18.00 - 20.00) στα γραφεία της Ενωσης (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org