Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
Κυρίαρχο το στοιχείο του εκφυλισμού

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης συνεχίζουν τον βρώμικο «αγώνα δρόμου» για τη διαμόρφωση νόθων συσχετισμών μέσα από το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, με τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων και την υποτιθέμενη διαδικασία παρουσίασης και συζήτησης του απολογισμού και του προγραμματισμού, και ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Την Κυριακή 2/4, πρώτη μέρα του 35ου Συνεδρίου, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επιχείρησαν να γίνει η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων με μια ψηφοφορία για όλα τα σωματεία! Μάλιστα, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, που δεν ήταν σύνεδρος, δεν είχε καν εκλεγεί αντιπρόσωπος, καταγράφηκε και από τις κάμερες των τοπικών ΜΜΕ να σηκώνει την κάρτα άλλου αντιπροσώπου, που δεν ήταν παρών και να ψηφίζει.

Τελικά, το σώμα των συνέδρων επικύρωσε τις αποφάσεις του απερχόμενου ΔΣ, απορρίπτοντας την εγγραφή όσων σωματείων δημιουργήθηκαν για να εξασφαλίσουν την απόλυτη κυριαρχία της ΔΑΚΕ στο νέο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν 65 αντιπρόσωποι, ανάμεσά τους και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚ Κοζάνης και επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ο οποίος αν και εργαζόμενος της ΔΕΗ, εκλέχθηκε αντιπρόσωπος από το Σύλλογο Ανέργων και Απασχολούμενων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου.

Την επόμενη μέρα και αφού οι αποφάσεις του Συνεδρίου δεν άρεσαν στη ΔΑΚΕ, ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να τις προσβάλλουν δικαστικά. Επιχείρησαν να παραχαράξουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου που αναφέρονταν στον αποκλεισμό σωματείων και αντιπροσώπων, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια για να ενισχύσουν την προσφυγή τους. Ζήτησαν, μάλιστα, να τα γράψει η υπάλληλος του Εργατικού Κέντρου και όταν αυτή αρνήθηκε, της επιτέθηκαν και η υπάλληλος αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία.

Τους τραμπουκισμούς της παράταξης της ΔΑΚΕ καταδικάζουν εργατικά σωματεία της περιοχής, όπως το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης. Η «Ταξική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια την πείρα τους, αλλά και από το νέο δείγμα εκφυλισμού του εργοδοτικού συνδικαλισμού και να γυρίσουν την πλάτη σε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ. Να στηρίξουν αποφασιστικά την «Ταξική Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ