Πέμπτη 23 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέα δολοφονία 15χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ισραηλινοί στρατιώτες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας δολοφόνησαν χτες εν ψυχρώ έναν 15χρονο Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν άλλους δύο έφηβους, επειδή τόλμησαν να πλησιάσουν φράκτη ασφαλείας στην κοινή μεθόριο.

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν πως διενεργούν «έρευνα» για τις ακριβείς συνθήκες του φονικού.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το θύμα ήταν ηλικίας 18 ετών. Ο 15χρονος έφηβος είναι ο τέταρτος Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του από πυρά Ισραηλινών στα σύνορα με το Ισραήλ από την αρχή του τρέχοντος έτους...

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων ΑΡ μετέδωσε πληροφορίες πως στελέχη της «Χαμάς» επεξεργάζονται νέο πολιτικό πρόγραμμα, με στόχο την προοπτική βελτίωσης των σχέσεων με την Αίγυπτο και τη Δύση.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, αναφερόμενοι στις πρόσφατες επαφές του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, στο Κάιρο και τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Α. Φ. Σίσι, σημείωσαν πως ο τελευταίος θα ασκήσει πιέσεις για επανέναρξη της ισραηλινο-παλαιστινιακής «ειρηνευτικής» διαδικασίας όταν θα μεταβεί στις 3 Απρίλη στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ. Στο Λευκό Οίκο έχει προσκληθεί για επίσημη επίσκεψη «πολύ σύντομα» και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ