Πέμπτη 16 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΙΓΜΕ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ενέργειας πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), απαιτώντας άμεση λύση στα προβλήματά τους που οφείλονται στην πολιτική απαξίωσης του Ινστιτούτου. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπείες συνδικάτων άλλων κλάδων, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στ. Τάσσος. Από τη μεριά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου, αποφεύγοντας ουσιαστικά να τοποθετηθεί για τα θέματα που αυτό θέτει, όπως η συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού, η καθυστέρηση στην έναρξη έργων, η χρηματοδότηση του ΙΓΜΕ κ.ά.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Με καθολική συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός ΑΕ» εμπόδισαν και πάλι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην έξοδο της Θεσσαλονίκης (μετά το ΤΙΤΑΝ) και ανέδειξαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι αντιτίθεται παράλληλα στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους 1.000 χλμ, αλλά και στο σχέδιο κατασκευής 10 νέων σταθμών διοδίων, που θα έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργούν επί του αυτοκινητόδρομου 18 μετωπικοί σταθμοί διοδίων.

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Στάση εργασίας (1 μ.μ. έως τέλος ωραρίου) και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υποδομών πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές», κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις κατά της ένταξης στο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ