Πέμπτη 16 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΙΝΜΑΙΝΤ»
Συνεχίζουν με 24ωρες απεργίες ενάντια στις απολύσεις

Με δύο 24ωρες απεργίες, σήμερα και αύριο, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΙΝΜΑΙΝΤ» (θυγατρική της ΙΝΤΡΑΚΑΤ του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ) τον αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων δύο συναδέλφων τους. Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν χτες σε Γενική Συνέλευση που οργανώθηκε κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας που προκήρυξε το επιχειρησιακό σωματείο. Τόσο σήμερα όσο και αύριο, οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 7 π.μ., στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Παιανία (κτίριο Β8).

Σε περίπτωση που η εταιρεία δεν ανταποκριθεί στο αίτημα της απεργίας, τη Δευτέρα θα ακολουθήσει νέα στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση.

Οι δύο απολυμένοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της εργοδοσίας λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί τους. Η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» χαρακτηρίζει τις απολύσεις τρομοκρατικές και επισημαίνει πως αποτελούν «επίθεση ενάντια στο ίδιο το δικαίωμα του συνδικαλισμού». Δεν είναι τυχαίο ότι οι απολύσεις ήρθαν λίγες μέρες μετά από την απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Μάρτη, μέσα από την οποία οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν την καταβολή της μισθοδοσίας του Φλεβάρη, που καθυστερούσε η εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι της «INMAINT» είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, κόντρα στις εντεινόμενες πιέσεις της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικά, χτες, στο έργο του Ευαγγελισμού, μετά το τέλος της στάσης εργασίας, η εργοδοσία επιχείρησε να επιβάλει ουσιαστικά «ανταπεργία» («lock out»), εμποδίζοντας το συνεργείο να πιάσει δουλειά. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων, οι οποίοι απευθύνθηκαν και στην Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλοντας το γεγονός, τελικά η εργοδοσία υποχώρησε και οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενώ την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων απαιτεί και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής, μέλος του οποίου είναι ο ένας από τους δύο απολυμένους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ