Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Η ταυτότητα των σεναρίων

Για όποιον είναι διαλεκτικώς και κριτικώς ζωντανός, σύντροφοι, για όποιον έχει γλιτώσει την τσιμεντοποίηση των ονείρων του από τα ΜΜΕ και δεν ξύπνησε Σεπτέμβρη μήνα κλαίγοντας για την πριγκίπισσα Νταϊάνα(!), υπάρχει μια υπόθεση ταυτοτήτων που πρέπει να απασχολεί όλους τους πολίτες του πλανήτη.

Αυτή είναι η πραγματική, η μείζων πρόκληση των καιρών. Η συνειδητοποίηση της ταυτότητας των σεναρίων που εξυφαίνονται σε βάρος των λαών της Γης. Η πιστοποίηση των υπογραφών του αίματος, της βίας, της καταστολής, της αδικίας, της φτώχειας, της πείνας, της αγραμματοσύνης, της ναρκω-εξάρτησης, της περιθωριοποίησης, της εξόντωσης. Η αποκάλυψη πως ενώ όλοι, αν δεν αντιδράσουμε οργανωμένα και συσπειρωτικά, είμαστε εν δυνάμει θύματα, οι υπογράφοντες τα σενάρια καταστροφής μας είναι οι λίγοι, γνωστοί και αναγεννώμενοι απ' τις στάχτες τους σε όλες τις ιστορικές περιόδους φοίνικες του ιμπεριαλισμού. Είναι οι καπιταλιστές της εποχής της παλιάς και της νέας, που δεν αποχουντοποιούνται επειδή αυτοβαφτίζονται κάθε φορά φορείς της Νέας Τάξης (Παλαιών) Πραγμάτων.

Ευδιάκριτοι όταν φοράνε στολή στρατοκράτη ή ιεροκήρυκα. Δυσδιάκριτοι όταν ντύνονται μετριοπάθεια, σοσιαλδημοκρατία, φιλανθρωπία και σαλονάτο αριστερισμό. Τότε τους ξεσκεπάζουν τα ίδια τους τα σενάρια, μόλις αρχίσει η εφαρμογή τους στην πράξη. Χρειάζονται λίγες πληροφορίες και πολιτική λαϊκών συμφερόντων, που αν προστεθούν στη σωρευμένη λαϊκή εμπειρία είναι ικανές να ξεγυμνώσουν όλες τις προθέσεις και τα κίνητρα των σεναριογράφων. Ας δούμε, λοιπόν, πίσω από τις κουρτίνες και κυρίως τις λεοντές, ποιοι είναι αυτοί και τι θέλουν. Εντός εκτός χώρας. Για κάθε μια και για τη δική μας πατρίδα. Εναντίον κάθε θεού που επιλέχτηκε απ' οποιαδήποτε καρδιά και κουλτούρα, πλην του θεού του κέρδους. Του ενός και μοναδικού, άοσμου, άχρωμου και υπερεθνικού.

Στην Παλαιστίνη το σενάριο θέλει σφεντόνες, φέρετρα, βόμβες και πυραύλους ακριβείας. Εδώ ο άγιος Πετρέλαιος έχει τους πιστούς του. Ομως η εικόνα του είναι και πλαστογραφημένη. Λίγοι κατέχουν τις πληροφορίες μιας εθνοκάθαρσης που επιδιώκεται και συντελείται.

Το Ισραήλ σήμερα έχει 20% Αραβες πολίτες ισραηλινής ιθαγένειας. Είναι οι λεγόμενοι Παλαιστίνιοι του 1948. Οχι αυτοί του 1967 που δεν έχουν ισραηλινό διαβατήριο. Μέσος όρος παιδιών ανά αραβική οικογένεια του Ισραήλ 6-7. Επιδόματα πολυτέκνων, συμμετοχή στο κράτος κ.λπ. Κάθε εβραιοϊσραηλινή οικογένεια αποκτά 1-2 παιδιά. Το υλοποιούμενο σενάριο είναι τούτο: Εποικοι σε παλαιστινιακές περιοχές. Αίμα να ρέει ποτάμι. Καλλιέργεια σύγκρουσης. Ιντιφάντα. Οταν το αίμα γίνει αφόρητο και για τις δυο πλευρές, οι... ειρηνιστές θα προτείνουν επιτέλους ένα παλαιστινιακό κράτος με ...ανταλλαγή πληθυσμών. Αυτό το 20% του ...1948 θα φύγει. Αυτό είναι το σχέδιο. Κι αυτά τα σενάρια που υπογράφονται ως δημιουργία ή κατάργηση συνόρων έχουν πάντα το αίμα για μελάνη στην ιστορία.

Στα Βαλκάνια, τα σύνορα αλλάζουν με αίμα εδώ και δέκα χρόνια. Οπως κι αλλού στον κόσμο. Στην Ελλάδα οι σεναριογράφοι, Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟικοί συγγράφουν πιο καλά κρυμμένο σενάριο.

Στριμώχνουν μια χώρα, που πρέπει να μείνει πληθυσμιακά μεταξύ 7-10 εκατομμυρίων κατοίκων, μεταξύ μιας Αλβανίας των 30-50 εκατομμυρίων και μιας Τουρκίας των 100.000.000. Για να γλιτώσει το αίμα(;) πρέπει να μείνει πολιτισμένο προτεκτοράτο, κάτι σαν βαλκανικό Μόντε Κάρλο. Το Κυπριακό, το Μακεδονικό και το Αιγαιακό ζήτημα χρειάζονται επίλυση εντός διετίας. Υστερα θα 'ρθει το ...παντεσπάνι της Ολυμπιάδας. Συνέδρια, ταυτότητες, Σοφοκλέους, όλα στη θολούρα του λαού χρήσιμα είναι. Ασε τους να παίξουν το παιχνίδι της δημοκρατίας. Εκλογές. Να χάσει το φιλικό των σεναριογράφων ΠΑΣΟΚ. Να τις πάρει η ΝΔ. Να βρει άδεια ταμεία, ανεργία, το όνομα «Μακεδονία», την «Κυπριακή Συνομοσπονδία - διχοτόμηση» κι άλλα φριχτά. `Η θα ματώσει με πόλεμο οπότε θα πέσει. `Η θα ...προδώσει οπότε πάλι θα πέσει. Υστερα θα έρθει σωτήρας ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Η Ελλάδα δε θα έχει καταντήσει Παλαιστίνη. Δε θα χρειαστεί απώλεια εδαφών και ανταλλαγή πληθυσμών. Η Μακεδονία θα ανήκει στο ΝΑΤΟ, άρα και σε μας. Το Αιγαίο θα ανήκει στις ΗΠΑ και τους πετρελαιάδες κι εμείς θα παίζουμε μπάλα. Η Κύπρος θα ανήκει στη ΝΑΤΟική βάση της Δεκέλειας και το φίλιο Ισραήλ. Οι δούλοι στ' αφεντικά τους κι ο Γιωργάκης θα χειροφιλά τον αρχιεπίσκοπο της εποχής.

Οποιοι βλέπουν αυτό το σενάριο ωραίο είναι πλούσιοι, και κυρίως εκσυγχρονιστές κι αριστεροί θρησκευόμενοι της Αριστεράς και της προόδου. Οσοι το αντιμάχονται είναι κομμουνιστές, πατριώτες, ξύλινοι και παλαιολιθικοί. Ευτυχώς. Γιατί αν δεν τους πάρεις τους οχτρούς με τα ξύλα και τις πέτρες χάθηκες λαέ.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ