Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ
Πανελλαδικός αγωνιστικός συντονισμός

Το δρόμο του συντονισμένου αγώνα προετοιμάζονται να ακολουθήσουν οι βαμβακοπαραγωγοί, με αίτημα αιχμής την κατάργηση του νέου καταστροφικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το βαμβάκι. Το παραπάνω συμφωνήθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη για το βαμβάκι που έγινε, το περασμένο Σάββατο στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), όπου καθορίστηκαν επίσης τα ενιαία για όλη τη χώρα αιτήματα των βαμβακοπαραγωγών.

Ο πλούσιος και γόνιμος διάλογος, που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, φανέρωσε τις καταστροφικές επιπτώσεις του νέου κανονισμού για το βαμβάκι, υπέδειξε τον ένοχο, που δεν είναι άλλος από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και ανέδειξε τις δυνατότητες της ΠΑΣΥ να οργανώσει και να συντονίσει την πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οι αγροτοσυνδικαλιστές που συμμετείχαν στη σύσκεψη μετέφεραν την οργή και αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου για την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται και τις αγωνιστικές διαθέσεις που επικρατούν στην ελληνική ύπαιθρο.

Για να είναι αποτελεσματικός ο συντονισμός του αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο, η ΠΑΣΥ καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες αγροτικές οργανώσεις, τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και τις, κατά τόπους, επιτροπές της ΠΑΣΥ να προγραμματίσουν άμεσα ενημερωτικές και διεκδικητικές εκδηλώσεις, προετοιμάζοντας, ταυτόχρονα, την κλιμάκωση της πάλης των αγροτών για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα το ψήφισμα της σύσκεψης και εκτενή αποσπάσματα από την κεντρική εισήγηση που έκανε ο Βαγγέλης Μπούτας μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ