Παρασκευή 10 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Καταγγέλλουν τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης που δίνει βήμα στους φασίστες

Τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης, που δίνει βήμα στους φασίστες για να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο, καταγγέλλουν σωματεία και φορείς του νομού Πιερίας και καλούν το λαό της περιοχής να τους απομονώσει.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας (ΣΙΥΝΠ) «η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», η ΕΛΜΕ Πιερίας, η Γραμματεία Πιερίας της ΠΑΣΕΒΕ, η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, με ανακοινώσεις τους, καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΟΠΠΑΠ (οργανισμός του δήμου Κατερίνης), που, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, Σάββα Χιονίδη, στο όνομα δήθεν της «δημοκρατίας», παραχωρεί το Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, που επισκέπτεται την πόλη, για να διατυμπανίσει τη ναζιστική προπαγάνδα.

Το σωματείο καλεί το λαό της Πιερίας, τα υπόλοιπα σωματεία, τους πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους φορείς, να καταγγείλουν την κατάπτυστη απόφαση του δήμου και να μην επιτρέψουν στους εγκληματίες φασίστες να ποτίζουν το λαό και τη νεολαία με τη ναζιστική τους ιδεολογία. Να μπλοκάρουν το φασισμό με κάθε τρόπο, σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο.

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο λαός της Κατερίνης δεν ξεχνά αυτά που υπέφερε από τους ιδεολογικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής και την ιδεολογία της που μισεί τον ίδιο τον άνθρωπο».

Η ΕΛΜΕ Πιερίας αναφέρει ότι απορρίπτει «την επιλογή να παραχωρείται οποιαδήποτε διευκόλυνση σε κείνους οι οποίοι ασκούν τρομοκρατία σε βάρος εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και προσφυγόπουλων, όπως συνέβη πρόσφατα στο Πέραμα, σε κείνους που δηλητηριάζουν το λαό και τη νεολαία με ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις», καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και όλους τους πολίτες, να γυρίσουν την πλάτη στο ναζιστικό μόρφωμα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης θυμίζει ότι μόλις πριν από λίγες μέρες ο λαός της Πιερίας τίμησε τους 40 πατριώτες από τον Αγιο Δημήτριο που εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές και τώρα, αντί ο δήμαρχος να αρνηθεί την πρόκληση των απογόνων της ιδεολογίας του Χίτλερ, διευκολύνει τη φασιστική ΧΑ, δίνοντας χώρο για να χύσει το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού. «Είναι ντροπή να δίνεται χώρος να αναπνέει η φασιστική ΧΑ. (...) Ο λαός, η λαϊκή οικογένεια, έχει χρέος να απομονώσει τη φασιστική ΧΑ, τα τσιράκια του συστήματος (...) που σπέρνουν το μίσος και τον κανιβαλισμό ανάμεσα στους ανθρώπους, στους λαούς για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Εχουμε χρέος απέναντι στα εκατομμύρια των νεκρών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που έδωσαν τη ζωή τους και τσάκισαν τη χολέρα του φασισμού και την ιδεολογία του. Να μην επιτρέψουμε η φασιστική προπαγάνδα να σηκώσει κεφάλι και να δηλητηριάσει τις ψυχές των ανθρώπων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Οσοι συνειδητά ή από άγνοια δίνουν χέρι βοήθειας στο φασισμό γίνονται συνένοχοι», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ