Παρασκευή 10 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις συνταξιούχων σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και Πύργο

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Μανώλης Νικολαΐδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.

Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν ότι τα «αντισταθμιστικά» μέτρα που επικαλείται η κυβέρνηση αποτελούν εξαπάτηση και συμπληρώνουν τις αντιλαϊκές ανατροπές που συζητά με το κουαρτέτο. Οτι οι καθυστερήσεις έκδοσης αποφάσεων για δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους και οι καθυστερήσεις καταβολής του ΕΦΑΠΑΞ σε επίσης χιλιάδες δικαιούχους, χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να εξοικονομεί χρήματα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Διαδήλωσαν ότι δεν αντέχουν άλλες περικοπές στις συντάξεις και τα δικαιώματά τους, και ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να ανατραπεί η πολιτική που οδηγεί τους ίδιους και τα παιδιά τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Με το ψήφισμά τους απαιτούν, ανάμεσα σε άλλα: Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων. Αμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όσους έχει περικοπεί, χωρίς μισθολογική διάκριση, καθώς και στις ειδικές ομάδες, όπως συντάξεις αναπηρίας και χηρείας. Αμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων και των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας. Καμία περικοπή στις συντάξεις. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ κ.ά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική συγκέντρωση - σύσκεψη των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί και στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, μετά από κάλεσμα των συνταξιουχικών σωματείων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Γιώργο Δημητρουλή, μέλος της διοίκησης του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Χαιρέτισαν επίσης η πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου, Α. Μαργάρα, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Π. Τάτσης. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη έγκριση ψηφίσματος των σωματείων.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στα γραφεία του ΟΑΕΕ, όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα από τους συγκεντρωμένους.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο Πύργου, με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις να καταγγέλλουν «την τρομοκρατία που προσπάθησε να επιβάλει στους συνταξιούχους του νομού Ηλείας η παρουσία αστυνομικής δύναμης».


ΠΥΡΓΟΣ
ΠΥΡΓΟΣ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ