Πέμπτη 9 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πλούσια πείρα από την παρέμβαση του Κόμματος

Πλούσια ήταν η συζήτηση στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φλεβάρη στην Καλαμάτα και ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ και την εκλογή της νέας Επιτροπής Περιοχής. Γραμματέας της ΕΠ εξελέγη ο Νίκος Κουτουμάνος. Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησε εκ μέρους της ΚΕ ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Η συζήτηση εκτίμησε τη δράση του Κόμματος σε μια περιοχή με μεγάλη αγροτική παραγωγή, με εκτεταμένα στρώματα μικρομεσαίων αγροτών και μισοπρολετάριων, όπου ενισχύεται η τάση συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στην αγροτική οικονομία. Από την άποψη των τάσεων και των εξελίξεων στην οικονομία διαπιστώθηκε, επίσης, ότι στην Πελοπόννησο υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση, κυρίως στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών και της Ενέργειας, ενώ σαν «ατμομηχανή» της οικονομίας παρουσιάζεται ο Τουρισμός, με μεγάλες μονάδες κυρίως στην περιοχή της Μεσσηνίας και της Αργολίδας.

Στη Συνδιάσκεψη μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την κομματική δουλειά στους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Κυριάρχησε ο προβληματισμός για το πώς θα αναπτυχθεί η ικανότητα των ΚΟ για τη συγκρότηση πυρήνων στους χώρους, για να μετρηθούν βήματα στην οικοδόμηση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χαμηλού βαθμού οργάνωσης της εργατικής τάξης. Τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η διαπάλη με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τις ρεφορμιστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, η ανάγκη ολόπλευρης πολιτικής - ιδεολογικής δουλειάς, με σκοπό να ανέβει η συσπείρωση γύρω από το Κόμμα, όλο και περισσότεροι εργάτες να πείθονται με τη στρατηγική και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Πλούσια πείρα ήρθε στη συζήτηση από την παρέμβαση του Κόμματος στην ύπαιθρο, στους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους αγρότες, στρώμα που είναι πολυπληθές στην περιοχή της Πελοποννήσου. Αποτυπώθηκαν τα βήματα που έχουν γίνει με τη συμβολή των κομμουνιστών και στη συγκρότηση του αγροτικού κινήματος (π.χ. με την Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων), αλλά και η πείρα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του τελευταίου δίχρονου. Τονίστηκε ότι αυτά τα θετικά βήματα πρέπει το επόμενο διάστημα να γίνουν πιο στέρεα, να επεκταθούν και να βαθύνει ο αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών. Τονίστηκε η ανάγκη για κάθε ΤΟ να επεξεργαστεί το μέτωπο απέναντι στις άλλες δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο αγροτικό κίνημα. Δηλαδή να αντιμετωπιστούν τα ιδεολογήματα περί «εθνικής παραγωγής και ανασυγκρότησης» ή ότι «η λύση είναι να γίνουμε σύγχρονοι επιχειρηματίες» κτλ.

Επίσης, πλούσια πείρα ήρθε από την παρέμβαση του Κόμματος στη νεολαία, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη των μαθητικών δυνάμεων στην ΚΝΕ, όπου έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Τονίστηκε η ανάγκη για αποφασιστική στροφή της δουλειάς του Κόμματος αυτοτελώς στη νεολαία, καθώς και της πιο ολοκληρωμένης στήριξης των οργανώσεων της ΚΝΕ, με σκοπό όλο και περισσότερα μέλη της ΚΝΕ να αποκτούν τον τιμημένο τίτλο του μέλους του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ