Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με μεγάλη επιτυχία η συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, με πολύ κέφι, με το μήνυμα «Αντίσταση χτες - Αντεπίθεση σήμερα για νικηφόρο αύριο» να δεσπόζει, με μεγάλη συμμετοχή αγωνιστών, φίλων και απογόνων της δρακογενιάς της Αντίστασης, έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής η συνεστίαση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΣ της ΚΝΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΠΕΚΑΜ, του «Σπιτιού του Αγωνιστή», του ΣΦΕΑ 1967-'74, της ΠΕΑΦΕ κ.ά.

«Η σημερινή μας συνεστίαση αφιερώνεται σε δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα: Στα 100 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που συγκλόνισε τον καπιταλιστικό κόσμο και γέννησε το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο, τη Σοβιετική Ενωση, και στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, οργανωτή, καθοδηγητή, ψυχής και ραχοκοκαλιάς της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ», τόνισε, μεταξύ άλλων, καλωσορίζοντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρ. Τσιντζιλώνης, ευχόμενος καλή επιτυχία στο Συνέδριο και ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος «για το καλό του εργαζόμενου λαού, την πρόοδο και προκοπή του τόπου, για το σοσιαλισμό», ενώ ανακοίνωσε πως τιμώντας τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων δίπλα και μαζί με το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.


Το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβαν αφιλοκερδώς η ορχήστρα επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων από την Τασκένδη, με τραγούδια του αγώνα που ξεσήκωσαν τον κόσμο, και η Παραδοσιακή Ορχήστρα Βύρωνα που συνέχισε το γλέντι με παραδοσιακή μουσική.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση ήταν προγραμματισμένο να επιδοθεί στον Γιώργη Μωραΐτη το βραβείο «Μισέλ Βάντεμποργκ», που του απένειμε η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών - Αντιφασιστών (FIR) στο πρόσφατο Συνέδριό της για την πολύχρονη αντιστασιακή του δράση, την πολυετή φυλάκισή του, τις δύο θανατικές καταδίκες και για το πλούσιο δημοσιογραφικό και συγγραφικό του έργο. Επειδή ωστόσο για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, η διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διαβεβαίωσε πως το βραβείο θα του επιδοθεί με άλλη ευκαιρία και με τον καλύτερο τρόπο.

Η γενιά της ηρωικής Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ αποτελεί το παράδειγμα

Στο χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα:

«Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ σάς απευθύνω θερμό, συντροφικό, αγωνιστικό χαιρετισμό, πολλές ευχές για καλή χρονιά, για καλή δύναμη σε όλους και όλες, με υγεία, με νέους αγώνες, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, οι καιροί δεν περιμένουν, η γενιά της αθάνατης, της ηρωικής Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όλων αυτών των μεγάλων αγώνων του λαού μας, βρίσκεται μπροστά, αποτελεί το παράδειγμα, είναι τα νιάτα, η ψυχή, το υπόδειγμα για την πορεία από εδώ και πέρα, από ιδανικά εμπνευσμένα από τους χιλιάδες ήρωες, τους νεκρούς συντρόφους μας, τους βασανισμένους, τους εξορισμένους, τους διωγμένους, τη γενιά των πολιτικών προσφύγων που έδρασε σε δύσκολες συνθήκες μετά τον Εμφύλιο και κατάφερε να κρατήσει ψηλά την αγωνιστική σημαία της πατρίδας, της εργατικής τάξης, του λαϊκού κινήματος, για πάρα πολλά χρόνια στην πολιτική προσφυγιά και σήμερα βρίσκεται μαζί μας. Ολους εσάς σας χαιρετίζουμε, σας τιμάμε και μαζί, χέρι χέρι, πρέπει να βαδίσουμε το επόμενο διάστημα (...)

Φέτος, συμπληρώνονται τα 50 χρόνια απ' τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη του '67. Διδάγματα έχουμε κι από κει, ηρωικούς αγώνες έχουμε, αγωνιστές που βρίσκονται μαζί μας και που θα πρέπει την πείρα όλης αυτής της αντίστασης να τη μεταφέρουμε και στις νεότερες γενιές.

Φέτος, έχουμε την κορυφαία στιγμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία του '17, που μας δείχνει νέα διδάγματα, μας έδωσε τεράστια πείρα, άσχετα με την τελική κατάληξη που είχε η σοσιαλιστική οικοδόμηση τον 20ό αιώνα. Εμείς είμαστε σίγουροι, ξέρουμε ότι ο πάγος έσπασε, η γραμμή χαράχτηκε, ο δρόμος άνοιξε. Κι αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε, στα λόγια του μεγάλου Λένιν, στα λόγια του Κόμματος των Μπολσεβίκων, θα συνεχίσουμε γιατί αυτό είναι αναγκαιότητα, αυτός ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο τίποτε άλλο και όσο ποτέ άλλοτε στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Ο καπιταλισμός έχει σαπίσει, έχει διαφθαρεί. Το κράτος τους, η αστική τάξη πλέον πρέπει να περάσουν στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι και οι νέες που αγωνίζονται για το μέλλον τους, που παλεύουν για την επιστήμη τους, αυτοί είναι το μέλλον για την ανθρωπότητα κι αυτοί μπορεί να οικοδομήσουν μια πραγματικά νέα κοινωνία.

Στα 100 χρόνια του Κόμματός μας, που θα τα γιορτάσουμε ολοκληρωμένα και θα σβήσουμε τα κεράκια του, του χρόνου, έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε κι απ' αυτήν την εκδήλωση αυτόν τον όρκο, ότι θα παλέψουμε να κάνουμε το Κόμμα πιο ισχυρό, θα παλέψουμε μπροστάρηδες στους αγώνες, μπροστάρηδες στον αγώνα για την κατάργηση όλων των μνημονίων, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, για ανάσες ανακούφισης του λαού μας σήμερα, αλλά κυρίως για άνοιγμα του δρόμου, έτσι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν πραγματικά καλύτερα ο ελληνικός λαός, τα παιδιά του, οι μελλούμενες γενιές (...)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ(2020-01-23 00:00:00.0)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ(2020-01-22 00:00:00.0)
Για τα 75 χρόνια από το Μπλόκο του Βύρωνα(2019-10-15 00:00:00.0)
Με επιτυχία η χρονιάτικη εκδήλωση(2014-03-11 00:00:00.0)
Σημαντική συμβολή στην ανέγερση του μνημείου(2009-11-12 00:00:00.0)
Τίμησαν τους εκτελεσμένους στο Λαζαρέτο(2006-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ