Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Από σύμμαχο... για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι όρος για την ικανοποίηση του στρατηγικού του στόχου. Μέσα σ' αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνεται όχι μόνον η υπεράσπιση της πολιτικής του αλλά και η προφύλαξή του από λάθη και παραλείψεις. Τέτοιες ενέργειες υπήρξαν στο παρελθόν. Η ιστορία του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος έχει αρκετό υλικό από τέτοιες. Εξάλλου, η αρχή της διαδικασίας της γνωσιοθεωρίας διδάσκει «...δοκιμή... λάθος...δοκιμή - σωστό». Μέσω αυτής της διαδικασίας προχωράει η απόκτηση της γνώσης. Ομως ταυτόχρονα θα πρέπει να λαβαίνουμε υπ' όψιν μας μια συμβουλή που έρχεται απ' την αρχαία Ελλάδα: «Το δις εξαμαρτείν επί τ' αυτόν ουκ ανδρός σοφού». Επειδή, λοιπόν, τέτοιες ενέργειες έπληξαν με μεγάλο κόστος τους Λαούς (όλους τους εκμεταλλευόμενους) ωριμάσαμε τόσο ώστε η μέριμνα - φροντίδα διαφύλαξης της γραμμής του Κόμματος να αποτελεί πρώτο καθήκον.

Στα πλαίσια αυτά, μελετώντας τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20όΣυνέδριο διαπίστωσα μια παράλειψη, που αφορά τη Θεωρία μας. Η δε επιστήμη μας υποδεικνύει το μέγεθος της ζημιάς, σε αναφορά προς την Ισχυροποίηση. Ας πάμε παρακάτω στα συγκεκριμένα.

-- Λένιν σε αναφορά από τον Ι. Β. Στάλιν στα Απαντα τ. 9 σ. 139 (Η περικοπή λέει καθαρά ότι «το νικηφόρο προλεταριάτο αυτής της χώρας, αφού απαλλοτριώσει τους καπιταλιστές και οργανώσει τη σοσιαλιστική παραγωγή στη χώρα του, θα ορθωθεί ενάντια στον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο». Εδώ λέει «αφού οργανώσει» και όχι «οργανώνοντας»). Ο ίδιος στον ίδιο τόμο σ. 194 αναφέρει: «Ο σ. Ζίροφ, φαίνεται, ότι οι νόμοι ανάπτυξης του καπιταλισμού, σε διάκριση από τους νόμους της κοινωνιολογίας που αφορούν όλες τις φάσεις της κοινωνικής εξέλιξης, μπορούν και πρέπει να μεταβάλλονται... Το ζήτημα πώς μεταβάλλονται οι νόμοι του καπιταλισμού στα διάφορα στάδια της κεφαλαιοκρατικής εξέλιξης, πώς περιορίζεται ή δυναμώνει η δράση τους σε εξάρτηση απ' τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, το ζήτημα αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο θεωρητικό ενδιαφέρον...».

-- Από τους νεότερους νόμους που μας αποκάλυψε η κοινωνιολογία μετά από μακρά παρατήρηση και βαθιά επεξεργασία είναι ο νόμος της διάχυσης της καινοτομίας, ο οποίος διδάσκει: Το 2.5% των ατόμων μιας κοινότητας είναι καινοτόμο. Το 14.5% την αποδέχεται άμεσα, το 34.5% την αποδέχεται από οικονομικό συμφέρον, ένα 34.5% παρασύρεται από την πλειοψηφία και το υπόλοιπο 14% όχι μόνον δεν την αποδέχεται αλλά την πολεμάει με όλα τα μέσα να μην γίνει αποδεκτή.

-- Το Κόμμα μας, στην απόφαση του 18ουΣυνέδριου (θ. 27 σ. 231, 232. Εκδ. ΚΕ του ΚΚΕ, Αθήνα 2009) αναφέρει: «...Τα ΚΚ οφείλουν να διαμορφώνουν τη στρατηγική τους ανεξάρτητα από το συσχετισμό δύναμης. ....Η θέση αυτή ισχύει ανεξάρτητα από το συσχετισμό δυνάμεων, ανεξάρτητα από το πρόβλημα που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτάχυνση των εξελίξεων, π.χ. όξυνση ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ιμπεριαλιστικός πόλεμος, αλλαγές στη μορφή της αστικής εξουσίας που μπορεί να προκληθούν».

-- Πολύ σωστά το ΚΚΕ συμπέρανε και έχει επισημάνει στο Λαό: «Ενας Λαός έγραψε τις πιο ηρωικές σελίδες στην ιστορία Του, όταν δεν έψαχνε για σωτήρες».

Τελειώνοντας αυτό το σημείωμα μένω με τη βεβαιότητα ότι το Συνέδριό μας, παρ' όλη την αδράνεια των Λαϊκών δυνάμεων μπροστά σ' αυτή την πρωτόφαντη επίθεση του κεφαλαίου, με τις γόνιμες αποφάσεις του θα προσφέρει εκείνο το υλικό που είναι αναγκαίο και επίκαιρο ώστε να ξεκινήσει ο Λαός με τον αγώνα του να κατακτήσει αυτό που του ανήκει. Την ευτυχία Του.

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.


Νίκος Γ. Βαδιβούλης
Οδοντίατρος


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org