Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Φλεβάρη 2017 - αριθ. φύλλου: 12653


Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του με κλιμάκωση της πάλης και συμπόρευση με το ΚΚΕ

Σε νέα φάση κλιμάκωσης περνάει η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, μετά τη συμφωνία για επιστροφή των «θεσμών» στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση».

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, βρίσκονται νέα μέτρα ύψους 3,6 δισ., με ορίζοντα εφαρμογής από τους επόμενους μήνες μέχρι και μετά το 2018.

Η κυβέρνηση, με εκβιασμούς και εμπόριο ελπίδας, προσπαθεί να ελιχθεί απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια, με στόχο να προχωρήσουν γρήγορα οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, που υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Αυτή είναι η βάση της συμφωνίας της με το κουαρτέτο, που σφραγίστηκε την Παρασκευή στη σύσκεψη με τον Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα να εντείνει την πάλη του, να αξιοποιήσει τα ρήγματα, τις αντιθέσεις και τις φυγόκεντρες τάσεις μέσα στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες για την αποδυνάμωσή τους.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να συνδέσει την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με την πάλη για συνολική ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την εργατική εξουσία, με βάση την κοινωνική ιδιοκτησία, τον κεντρικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη σε όφελος του λαού.


ΣΕΛ.  3,    4,    12   -   13

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ
Προετοιμασία στους τόπους δουλειάς με οργάνωση και μαζικές διαδικασίες

Αθήνα 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και σε άλλες πόλεις

Με σύνθημα «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», την Τρίτη 21/2 οργανώνονται συλλαλητήρια σε μια σειρά πόλεις, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Συλλαλητήρια θα γίνουν, επίσης, την Τετάρτη 22/2 στη Λάρισα (κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.) και τα Τρίκαλα (πλατεία Ρήγα Φεραίου, 6 μ.μ.).


ΣΕΛ.  14


ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ο λαός θα ματώνει όσο το κεφάλαιο κάνει κουμάντο

ΣΕΛ.  31
ΔΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Συγκέντρωση αύριο από συνδικάτα και φορείς

ΣΕΛ.  22
ΑΡΘΡΟ
Για τη διαπάλη με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα των προσφυγόπουλων

ΣΕΛ.  23
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Πανίσχυρα μονοπώλια συνωστίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο

ΣΕΛ.  29
«ΕΕ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»
Ανάμεσα στην «ολοκλήρωση» και τις φυγόκεντρες τάσεις

ΣΕΛ.  11


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org