Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Νέα παραίτηση στο φόντο διεργασιών

Την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε ο βουλευτής K. Μπαργιώτας, δηλώνοντας πλέον ανεξάρτητος βουλευτής. Στην επιστολή του προς τον Στ. Θεοδωράκη, ο Μπαργιώτας εκφράζει την απογοήτευσή του και αφήνει αιχμές για τη λειτουργία του κόμματος, κάνει λόγο για «φθίνουσα πορεία», για απουσία «συνεπούς πολιτικής γραμμής και πολιτικής συμμαχιών», ενώ στον απόηχο πληροφοριών που τον θέλουν να λοξοκοιτάζει προς Δημοκρατική Συμπαράταξη, και στο φόντο ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης στο αστικό πολιτικό σύστημα, προσθέτει πως «η ανασύσταση ενός νέου, μαζικού πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι απαραίτητη (...)», ενώ μιλάει και για «καχύποπτους» «στη συζήτηση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» και «διστακτικούς» «με την πρωτοβουλία των τριών».

Μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής της τάσης των «Μεταρρυθμιστών», Σπ. Λυκούδης, έδειξε κατανόηση για την απόφαση Μπαργιώτα, εκτιμώντας ότι «ποτέ δεν είναι αργά, και νομίζω ότι το Ποτάμι έχει κάθε δυνατότητα να αναπροσαρμόσει την τακτική του και να γίνει πρωταγωνιστικός πόλος σε αυτήν την προσπάθεια», ενώ, εκφράζοντας την έγνοια για τη διαμόρφωση εναλλακτικών στη διαχείριση της εξουσίας, σημείωσε ότι «το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ισορροπία και ισορροπία είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που καλύπτει ένα κομμάτι της κοινωνίας που την έχει ανάγκη».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο Γ. Φλωρίδης, πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Πρωτοβουλίας «Ωρα Αποφάσεων», που έχει στήσει μαζί με τους Αννα Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούση, επανέλαβε την έγνοια του για την έκφραση του «ενδιάμεσου πολιτικού χώρου». Καθώς στο ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν το κάλεσμα, ερμηνεύοντάς το ως πρόταση για αυτοδιάλυσή του, ο Φλωρίδης έσπευσε να διευκρινίσει: «Εμείς όμως ποτέ δεν το έχουμε πει αυτό. Το σταμάτημα της λειτουργίας των κομμάτων θα έρθει εφόσον συμφωνήσουν από την αρχή να φτιάξουν το καινούργιο και μετά θα πάψουν να υπάρχουν. Είναι δυνατό να υπάρχει ομοσπονδία κομμάτων;» Μίλησε ακόμη για «σύγκλιση» της Ωρας με το Ποτάμι.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org