Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΚ ΑΜΕΑ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της στο συνέδριο της ΕΣΑΜΕΑ

Η γενίκευση της επίθεσης στα δικαιώματα των ΑμεΑ πάει «πακέτο» με την προσπάθεια παραπέρα χειραγώγησης των αναπηρικών οργανώσεων...

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Το ψηφοδέλτιο των αγωνιστικών δυνάμεων στο αναπηρικό κίνημα, του συνδυασμού της ΕΣΚ ΑΜΕΑ (Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ανθρώπων με Αναπηρία - Συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων) απέκλεισε η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ (ΕΣΑΜΕΑ) από τις αρχαιρεσίες του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου που θα γίνει στις 9 και 10 Φλεβάρη, με το πρόσχημα ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό η συγκρότηση συνδυασμών.

Παράλληλα, η ΕΣΚ ΑΜΕΑ καταγγέλλει ότι στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών,«με μία καταστατική συνέλευση - παρωδία, χωρίς απαρτία και με τραμπουκισμούς ενάντια στους συνδικαλιστές της ΕΣΚ παραπληγικών και στελεχών της ΣΕΑΑΝ, με μία ψηφοφορία πέρασαν καταστατικό που καταργεί την απλή αναλογική και δίνει την δυνατότητα στον σύλλογο και επίσημα να φτιάχνει επιχειρήσεις».

Οπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ΕΣΚ ΑΜΕΑ, «η γενίκευση της επίθεσης της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στα δικαιώματα των ΑμεΑ, τις ίδιες τις ζωές τους, δεν μπορούσε να μην συνοδευτεί και με την προσπάθεια παραπέρα χειραγώγησης των αναπηρικών οργανώσεων, της σχεδιασμένης κίνησης των καλοταϊσμένων μηχανισμών του κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Περιγράφοντας τις συνέπειες από την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική για τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, που αποτυπώνεται στο πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, στη σφαγή επιδομάτων, την ιδιωτικοποίηση τομέων της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής, στο τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με «χιλιάδες παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών να μένουν βαριά ανάπηρα για όλη τους τη ζωή, μόνο και μόνο γιατί η οικογένεια δεν έχει να πληρώσει, και λόγω της ανυπαρξίας κρατικών δομών στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση αλλά και στην Ειδική Αγωγή και την αποκατάσταση», η ΕΣΚ ΑΜΕΑ υπογραμμίζει:

«Για να στηριχτεί αυτή η πολιτική, από τη μια μεριά οι κυβερνήσεις και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρηματοδοτούν αδρά, μέσω πολλών δρόμων, από τα κρατικά Ταμεία και τα ευρωπαϊκά, τις συγκεκριμένες οργανώσεις (ΕΣΑΜΕΑ, ΠΑΣΠΑ) θεωρώντας τις με «νόμο» ως επίσημες οργανώσεις των αναπήρων, ενώ δεν υπάρχει κανένας νόμος και καμία διαδικασία ελέγχου για το πώς λειτουργούν, πώς συγκροτούνται, ποιοι γίνονται μέλη, ποιοι και πώς ψηφίζουν. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας νόμος να τις διέπει, όπως υπάρχουν νόμοι για όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις κοινωνικών ομάδων και τάξεων».

Οργάνωση και αγώνας ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τα ΑμεΑ στον Καιάδα

Και καταλήγει: «Οι σύνεδροι της ΕΣΚ ΑΜΕΑ θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια, θα θέσουν κάθε σύνεδρο μπροστά στις ευθύνες του στο επικείμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο. Θα καλέσουν ακόμα και αυτό το νόθο συνέδριο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσει την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΣΑΜΕΑ που αποκλείει από τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ ΑΜΕΑ, των συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ. Να πάρει απόφαση για την σύγκληση γνήσιου αντιπροσωπευτικού παναναπηρικού συνεδρίου, χωρίς αποκλεισμούς και διαδικασίες νόθευσης της θέλησης των αναπήρων.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, πιο ώριμο από ποτέ, με εμπιστοσύνη στην πείρα των συναδέλφων θα αξιοποιήσει και τις διαδικασίες αυτού του συνεδρίου, για να δείξει την ανάγκη της οργάνωσης και του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και ΕΕ, που στο όνομα της στήριξης των κερδών, της "ανάπτυξης", της κερδοφορίας τσακίζουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και οδηγούν τα ΑμεΑ στον Καιάδα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org