Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Δημοτικός σύμβουλος καταψήφισε την παράταση των συμβάσεων...

...και ως Επιθεωρητής Εργασίας έκρινε ότι η Υπηρεσία είναι αναρμόδια για το ζήτημα αυτό!

Στις 23/1/2017 η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη που στηρίζει τη δημοτική αρχή Κορίνθου ψήφισε κατά της παράτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων, την οποία όρισε ο νόμος 4429/2016 με τροπολογία που προωθήθηκε ύστερα από κινητοποιήσεις που έκαναν συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου «παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Μία μέρα μετά οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου έγινε τριμερής συνάντηση για το θέμα αυτό. Η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση της ότι ο Επιθεωρητής Εργασίας που έκρινε την υπόθεση είναι και ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισε κατά της παράτασης των συμβάσεων!

Οπως κατήγγειλε η Επιτροπή τη μέρα της συνάντησης ο Επιθεωρητής «με τη μέθοδο "στρίβειν διά του αρραβώνος", θέλησε να μας παραπέμψει στην Εισαγγελική Αρχή αντί να τοποθετηθεί και να πάρει θέση επί του θέματος».

Αυτή η στάση του δημοτικού συμβούλου - Επιθεωρητή Εργασίας δηλώθηκε και επίσημα όταν στη 1/2/2017 ανακοίνωσε εγγράφως πως «η Υπηρεσία κρίνει ότι δεν υφίσταται αρμοδιότητά της για την εκφορά άποψης επί της υποχρέωσης ή μη του Δήμου για παράταση της σύμβασης εργασίας της αιτούσας».

Ο δημοτικός σύμβουλος και Επιθεωρητής Εργασίας, παραβλέποντας μεταξύ άλλων ότι ο νόμος ορίζει την αυτοδίκαιη παράταση, έκρινε ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) δεν μπορεί να εμπλακεί στις διοικητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων των ΟΤΑ, δηλαδή στο αν θα αποφασίσουν να παρατείνουν τις Συμβάσεις Εργασίας ή όχι...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org