Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στάσεις εργασίας σε εταιρεία ανακύκλωσης

Με συμμετοχή στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που προκήρυξε για σήμερα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας ανακύκλωσης «ΣΑΛΗΣ» (πρώην ΟΙΚΟΜΕΤ), προκειμένου να απαντήσουν στην κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας που προχώρησε σε έξι νέες απολύσεις.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «η εργοδοσία όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν έκανε αύξηση στους μισθούς, σταμάτησε να δίνει και παλιότερες οφειλές, κάτι που είχε κατακτήσει η επιτροπή εργαζομένων η οποία απολύθηκε. Οι συμβάσεις συνεχίζουν δίμηνες και αυτό για να μην έχει κανένας εργαζόμενος δικαιώματα, να φοβάται μην απολυθεί και το σημαντικότερο να μπορεί η εργοδοσία να διώχνει από τον σβέρκο της εργάτες που υψώνουν το ανάστημά τους και αγωνίζονται».

Καλεί τους εργαζόμενους, ενωμένοι και αγωνιστικά να απαιτήσουν: Καμία απόλυση συναδέλφων, να ανακληθούν όλες οι απολύσεις (και των μελών της Επιτροπής Αγώνα) και να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εργασία τους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συλλογικές συμβάσεις αορίστου χρόνου, αυξήσεις στους μισθούς πείνας, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ