Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Συμπληρώνονται δυο μήνες από το κλείσιμο των χειρουργείων!

Τη σοβαρή κατάσταση για τους κατοίκους του νησιού αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΕΚ Ζακύνθου για τα προβλήματα του νοσοκομείου του νησιού
Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΕΚ Ζακύνθου για τα προβλήματα του νοσοκομείου του νησιού
Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου αναδεικνύει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Μωραΐτης, προς τον υπουργό Υγείας Αν. Ξανθό.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο συμπληρώνονται δύο μήνες από το κλείσιμο των χειρουργείων στο νοσοκομείο Ζακύνθου, από τις 4/12/2016 και μετά το θάνατο 41χρονης γυναίκας και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που παρουσιάστηκαν σε πέντε ακόμα ασθενείς που χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ επισημαίνονται τα εξής:

«Στο νοσοκομείο Ζακύνθου από τις 4/12/2016 και επειδή δεν υπάρχει ακόμα το πόρισμα για την αιτία θανάτου της 41χρονης μητέρας, τα τακτικά χειρουργικά περιστατικά αναβάλλονται επ' αόριστον και τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά διακομίζονται με ασθενοφόρο στα νοσοκομεία της Πάτρας, εάν και εφόσον βρεθεί ασθενοφόρο.

Στη Ζάκυνθο διατίθεται μόνο ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, που πρακτικώς είναι αδύνατον να καλύψει το νησί.

Οι έγκυες γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν με καισαρική τομή, μεταβαίνουν πριν την ώρα τους σε άλλες πόλεις προκειμένου να γεννήσουν σε νοσοκομεία ή ιδιωτικά μαιευτήρια.

Ταυτόχρονα, παρά τις όποιες υποσχέσεις, παραμένει εκτός λειτουργίας η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο μοναδικό νοσοκομείο στο νησί, τη στιγμή μάλιστα που από την έναρξη της τουριστικής σεζόν ο πληθυσμός ξεπερνάει τις 100.000, με πληθώρα περιστατικών που συνήθως διακομίζονται (τα επείγοντα) εκτός Ζακύνθου».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

-- Να επαναλειτουργήσουν άμεσα και με ασφάλεια τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου

-- Να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τη λειτουργία της ΜΕΘ και για την κάλυψη όλων των κενών στο Γ.Ν. Ζακύνθου και των Κέντρων Υγείας στο νησί

-- Να επανδρωθεί η Ζάκυνθος με μόνιμο προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

-- Να δοθεί το πόρισμα για την αιτία θανάτου της 41χρονης γυναίκας

ΕΚ Ζακύνθου: Καλεί σε συλλαλητήριο για το νοσοκομείο και άλλες κρίσιμες υποδομές

Το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως και τις ελλείψεις σε άλλες κρίσιμες για το λαό υποδομές, προτάσσει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, καλώντας σε συλλαλητήριο, αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σολωμού.

Στο κάλεσμά του, το Εργατικό Κέντρο υπενθυμίζει ότι από την πρώτη στιγμή πήρε πρωτοβουλίες για τα τεράστια προβλήματα στις υποδομές της Ζακύνθου (νοσοκομείο, απορρίμματα, αντιπλημμυρικά έργα κ.ά.), που τις στερούνται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του νησιού «εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, την ΕΕ και το ΔΝΤ, με σκοπό το ξερίζωμα κάθε κοινωνικής παροχής που είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει τις συσκέψεις φορέων που έχει συγκαλέσει, τις συναντήσεις με τους γιατρούς του νοσοκομείου, την προκήρυξη στάσεων εργασίας και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων από κοινού και με σωματεία και φορείς του δημόσιου τομέα.

Και προσθέτει: «Παρεμβήκαμε για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με παραστάσεις διαμαρτυρίας, γιατί παρότι το νησί είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν προχωράει τίποτα σε έργα, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του δήμου. Αντί λοιπόν να κάνουν φιέστες στη Ζάκυνθο οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που μαζί με τους προηγούμενους τσακίζουν τους μισθούς και τις κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας και αφήνουν το νησί χωρίς υποδομές, να έρθουν τώρα στη Ζάκυνθο οι αρμόδιοι υπουργοί και να δώσουν λύση για τα χειρουργεία και για τα απορρίμματα».

Για το νοσοκομείο του νησιού, το ΕΚ Ζακύνθου απαιτεί: Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών και τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Εξοπλισμό του νοσοκομείου με μαγνητικό τομογράφο. Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί.

Για τα απορρίμματα διεκδικεί: Να βρεθεί άμεσα λύση για τα σκουπίδια με ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων και λειτουργία των όποιων εγκαταστάσεων διαχείρισης από τις υπηρεσίες του δήμου, με διεκδίκηση και εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές, προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις στους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών. Καμία αύξηση των τελών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org