Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνέλευση των πρώην εργαζομένων στην «Ηλεκτρονική»

Σε Γενική Συνέλευση προχωρούν την Κυριακή 5/2, στις 11 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι πρώην εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής». Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην ανεργία μέσα σε μια νύχτα, όταν η επιχείρηση έβαλε λουκέτο τον περασμένο Απρίλη, χωρίς να λάβουν αποζημιώσεις.

Προκειμένου να πάρουν τις αποζημιώσεις τους, μέσα από τη δικαστική οδό, πρέπει να πλειστηριαστούν εμπορεύματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Από το εκπλειστηρίασμα αυτό, ο νόμος προβλέπει πως ποσοστό της τάξης του 25% διατίθεται για τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Οι προβλέψεις του πτωχευτικού κώδικα δεν είναι το μόνο εμπόδιο που συναντούν οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να αποζημιωθούν. Παράλληλα, οι τράπεζες αξιώνουν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, εξέλιξη που απειλεί να στερήσει τους εργαζόμενους από τις αποζημιώσεις τους.

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι. «Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα αλλά και τίποτα δεν θα κερδηθεί αν δεν αγωνιστούμε για αυτό», αναφέρει στο κάλεσμά της και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ