Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου B-2 και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη βομβάρδισαν χτες στρατόπεδα τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Σύρτη της Λιβύης, από όπου υποτίθεται πως είχαν φύγει πριν δυο - τρεις μήνες.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τουλάχιστον 75 άτομα, εκ των οποίων οι 45 πυροσβέστες, σκοτώθηκαν χτες όταν κατέρρευσε φλεγόμενο το παλαιότερο πολυώροφο κτίριο του Ιράν, ο 15ώροφος πύργος Plasco, που βρίσκεται στο κέντρο της Τεχεράνης. Η φωτιά ξέσπασε στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου, που χρονολογείται από την αρχή της δεκαετίας του '60 και στεγάζει εμπορικό κέντρο και βιοτεχνίες ενδυμάτων.

AMΠΟΥΤZA.-- Η αεροπορική επιδρομή του νιγηριανού στρατού εναντίον του καταυλισμού εκτοπισμένων στη Ραν, στη βορειοανατολική Νιγηρία, πρέπει να ερευνηθεί και να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία, ζήτησε χτες εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), καθώς ο απολογισμός των νεκρών ξεπερνά τους 70 και των τραυματιών τις πολλές δεκάδες.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» κατήγγειλε χτες την οργάνωση νεολαίας Ιμπονερακούρε του κυβερνώντος κόμματος του Προέδρου του Μπουρούντι, Πιερ Νκουρουνζίζα, πως ευθύνεται για τους άγριους ξυλοδαρμούς, βασανισμούς και δολοφονίες πολλών δεκάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στη χώρα από τον Απρίλη του 2015.

ΣΟΦΙΑ.-- Τα καθήκοντά του ανέλαβε χτες και επίσημα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, πρώην επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας στη χώρα του, που νίκησε στις τελευταίες εκλογές ως υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου «Σοσιαλιστικού Κόμματος» και έχει κατά το παρελθόν εκφράσει φιλορωσικές θέσεις.

ΡΙΑΝΤ.-- Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πως 5.085 άτομα από 40 χώρες κρατούνται σε φυλακές της χώρας και σε «αντιτρομοκρατικά κέντρα κράτησης», επειδή σχεδίαζαν ή ενεπλάκησαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 15 μαθητές σκοτώθηκαν χτες στη βόρεια Ινδία, όταν το σχολικό λεωφορείο όπου επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό. Η τοπική αστυνομία εκτίμησε ότι οι νεκροί ίσως φτάσουν τους 20.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε αξιόπιστες ιδιωτικές εταιρείες που θα κάνουν έρευνες για το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε το Μάρτη του 2014, για το οποίο πρόσφατα σταμάτησαν οι έρευνες με κρατικές δαπάνες. «Ολα τα έξοδα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους. Θα τους ανταμείψουμε μόνο αν οι έρευνές τους έχουν επιτυχία», εξήγησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ