Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ακυρώνονται θεραπείες ογκολογικών ασθενών

«Στον αέρα» βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι θεραπείες των ογκολογικών ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς για άλλη μια φορά παρουσίασε βλάβη το μοναδικό μηχάνημα του γραμμικού επιταχυντή στο Νοσοκομείο. Η βλάβη έχει ως συνέπεια ν' αναβληθούν από την αρχή της βδομάδας περίπου 350 ακτινοθεραπείες.

Σύμφωνα με τον ογκολόγο - παθολόγο διευθυντή ΕΣΥ Λάμπρο Βαμβακά, ο οποίος υπηρετεί στην Παθολογική Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, «το μηχάνημα είναι εκτός λειτουργίας από την αρχή της βδομάδας και οι προγραμματισμένες θεραπείες (γίνονται περίπου 70 την ημέρα) αναβάλλονται». Ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη αρκετοί ασθενείς ρωτούν πώς μπορούν να φύγουν και να πάνε στην Αθήνα για να κάνουν εκεί ακτινοθεραπείες.

Οι τεχνικοί που πήγαν από την Αθήνα, στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα καθώς περιμένουν ανταλλακτικά που δεν έχουν ακόμα παραληφθεί στο νοσοκομείο! Αυτό σημαίνει ότι η βλάβη δεν προβλέπεται να αντιμετωπιστεί νωρίτερα από την ερχόμενη βδομάδα. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι το νέο μηχάνημα του γραμμικού επιταχυντή, που και αυτό δόθηκε με δωρεά στο νοσοκομείο, δεν αναμένεται να λειτουργήσει νωρίτερα από τους επόμενους 3-4 μήνες, αφού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του, ούτε έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ