Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στήνει κάλπικο σκηνικό «συναίνεσης» και «στήριξης από τους εργαζόμενους»

...με τη βοήθεια των πάντα «πρόθυμων» δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού

Οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης είναι η απάντηση στο σκηνικό «διαλόγου» που στήνουν κυβέρνηση και εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές
Οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης είναι η απάντηση στο σκηνικό «διαλόγου» που στήνουν κυβέρνηση και εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές
Σκηνικό «διαλόγου με τους εργαζόμενους» και... «στήριξης» από την πλευρά τους στα αντεργατικά παζάρια της κυβέρνησης με τους «εταίρους» επιχειρεί να στήσει το υπουργείο Εργασίας, με τη βοήθεια των πάντα «πρόθυμων» δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επαφές που είχε η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, στη Δυτική Ελλάδα, με τις πλειοψηφίες των διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων Πάτρας, Αιγίου και Μεσολογγίου.

Ετσι, μετά το τέλος των συναντήσεων, η υπουργός με δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ ισχυρίστηκε ότι «οι εργαζόμενοι δείχνουν μία στήριξη στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», όταν στην πραγματικότητα, δύο χρόνια τώρα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρεί στο ακέραιο όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι προκάτοχοί της, αλλά πίσω από τις πλάτες της εργατικής τάξης προωθεί και μεθοδεύει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος της και για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Νερό στο μύλο της απατηλής κυβερνητικής προπαγάνδας έσπευσαν να ρίξουν οι ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων με τις οποίες συναντήθηκε η υπουργός.

Χαρακτηριστικά, η πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας δήλωσε ότι «εμείς ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στην υπουργό, για να μπορέσει όλα αυτά τα οποία μας είπε και για τα οποία παλεύει, να γίνουν πραγματικότητα»!

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΕΚ Μεσολογγίου, μέσα σε όλη αυτήν την αντεργατική επίθεση, έμεινε... εντυπωσιασμένος γιατί «για πρώτη φορά έρχεται υπουργός Εργασίας για να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων...», κουκουλώνοντας έτσι κι αυτός το περιεχόμενο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης...

Επαγρύπνηση και αγώνας ενάντια στην απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα

«Οι εργαζόμενοι και ο πατραϊκός λαός δεν πρέπει να προσδοκούν τίποτα. Ισα ίσα να επαγρυπνούν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέα, πιο βάρβαρα μέτρα», σχολίασε με ανακοίνωσή της για την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας στην περιοχή η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

«Τα κηρύγματα της κυβέρνησης», υπογραμμίζει, «ότι θα υπάρχει γενικό όφελος, ότι όσο θα βελτιώνεται η οικονομία θα λύνεται και το πρόβλημα της ανεργίας, όπως χαρακτηριστικά είπε η υπουργός, είναι απατηλά, ψεύτικα.

Είναι επίσης πρόκληση η τοποθέτηση της υπουργού ότι κεντρικό ζήτημα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους "θεσμούς" είναι η επαναφορά των ΣΣΕ. Μήπως είδε κανένας να γίνονται πράξη οι υποσχέσεις των σημερινών κυβερνώντων για κατάργηση των μνημονίων και επαναφορά των ΣΣΕ; Το αντίθετο έκαναν. Νέο μνημόνιο υπέγραψαν, ένα σωρό αντεργατικούς νόμους επίσης.

Επιδιώκουν με κάθε μέσο τη συναίνεση και προσαρμογή των αιτημάτων μας στις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας. Αυτό επιδιώκει και η συνάντηση της υπουργού με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, του οποίου η πλειοψηφία βρίσκεται στην ίδια ρότα. Χέρι χέρι κυβέρνηση και εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός αφοπλίζουν σήμερα το κίνημα, διαπραγματεύονται τι θα χάσουμε. Βρίσκονται στην απέναντι πλευρά από τις πραγματικές μας ανάγκες.

Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις: Για να μην υπάρχει εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Για την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, της υποχρεωτικότητάς τους. Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε. Για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το αντεργατικό όργιο έχει την υπογραφή της ΕΕ και των κομμάτων της(2023-08-08 00:00:00.0)
Εμπαιγμός διαρκείας για τον κατώτατο μισθό...(2019-01-29 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση ομολογεί ότι οι «δεσμεύσεις» της για τον κατώτερο μισθό είναι αέρας κοπανιστός(2017-12-28 00:00:00.0)
Κλείνει τα εργοστάσια Θεσσαλονίκης και Πάτρας(2012-02-29 00:00:00.0)
Καθοριστικής σημασίας η σημερινή σύσκεψη(2009-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ